Citat:
Prvobitno poslao korisnik damagon
Dragane ako nije tajna , zanima me koja je tvoja pozicija u UPS-u i kako si dobio posao? Ja sam aplicirao za neki part time,nakon aplikacije odmah sam imao opciju da biram termin za obilazak radnog mesta itd...
|
Ja sam krenuo od utovaranja kamiona (tako svako krece u UPS) I onda sam posto sam imao dovoljno staza aplicirao za delivery driver.
Za mene licno najveci faktor ostanem u kompaniju su ti full time benefiti za part time posao . Sada se moze dobili poslije 9 mjeseci svi benefiti za part time.
Sve je pokriveno sto se tice zdravstvenog osiguranja npr radio sam implantat I kostao me je 300$ a puma cijena je 4000$.
Supruga je imala operaciju poslije godinu dana u USA , da nisam imao osiguranje platili bi 29000$ ovako samo 10$ co pay.
To je nesto veliko ovdje u Americi, gdje je zdravstveno skupo kao dragi kamen .
Prije 2 mjeseca imali smo situaciju zvali smo 911( vatrogasci , hitna i zadrzavanje u emergency room), mnogi su mi pricali to se placa u hiljadama dolara , osiguranje je pokrilo 95% (platili samo 90$) .
Kako znaju da kazu u UPS ocekuj krv,znoj I suze na ovom poslu. Ako se zaposlis I ostanes ( 30 radnih dana probni period) moj ti je savijet da izdrzis pa apliciras za neku bolji poziciju.
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY