View Single Post
Staro 10.12.2019, 12:27
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik damagon Prikaz poruke
Dragane ako nije tajna , zanima me koja je tvoja pozicija u UPS-u i kako si dobio posao? Ja sam aplicirao za neki part time,nakon aplikacije odmah sam imao opciju da biram termin za obilazak radnog mesta itd...
Ja sam krenuo od utovaranja kamiona (tako svako krece u UPS) I onda sam posto sam imao dovoljno staza aplicirao za delivery driver.
Za mene licno najveci faktor ostanem u kompaniju su ti full time benefiti za part time posao . Sada se moze dobili poslije 9 mjeseci svi benefiti za part time.
Sve je pokriveno sto se tice zdravstvenog osiguranja npr radio sam implantat I kostao me je 300$ a puma cijena je 4000$.
Supruga je imala operaciju poslije godinu dana u USA , da nisam imao osiguranje platili bi 29000$ ovako samo 10$ co pay.
To je nesto veliko ovdje u Americi, gdje je zdravstveno skupo kao dragi kamen .
Prije 2 mjeseca imali smo situaciju zvali smo 911( vatrogasci , hitna i zadrzavanje u emergency room), mnogi su mi pricali to se placa u hiljadama dolara , osiguranje je pokrilo 95% (platili samo 90$) .

Kako znaju da kazu u UPS ocekuj krv,znoj I suze na ovom poslu. Ako se zaposlis I ostanes ( 30 radnih dana probni period) moj ti je savijet da izdrzis pa apliciras za neku bolji poziciju.
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote