View Single Post
Staro 22.02.2020, 17:51
neus neus je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.02.2019
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Crna Gora
Nepromenjeno

Ako i pogledate podatke za tu 2018. god, pored toga sto je bila overselectovana, mozete da vidite da je npr za EU region dodijeljen prakticno maksimalni broj viza - nesto preko 19k. Iskreno, nisam pratio sta se konkretno desavalo i kako su matematicki prognozirali da ce dostici 33-34k a na kraju se zaustavili na 27k. Ali u svakom slucaju, mislim da ta logika nije relevantna niti primjenjiva na ovu godinu, najprije jer su potpuno drugacije okolnosti (jako sumnjam da ce EU dostici taj broj dodijeljenih viza u ovoj godini).

Istina - sve je ovo kocka i igra. I to sto smo izvuceni, sa bilo kojim dodijeljenim brojem je prvenstveno rezultat toga - milione drugih koji su igrali je u maju docekala ona has not been selected poruka.

Ono koliko sam citao i istrazivao za 2020 generaciju dvije stvari mogu biti problem:
1) Backlog - koji kako se ispostavilo je kreiran jer ljudi nisu na vrijeme slali dokumentaciju sto je usporilo obradjivanje slucajeva. Nadamo se da ce to ovaj prakticno preskoceni mjesec VB-a rijesiti i da ce nastaviti dalje da ide kako treba.
2) Neocekivano veliki response - i to prouzrokovan onim mass mailom za dokumenta koji je poslat u oktobru mjesecu kada su mnogi koji su ili zaboravili ili nisu ni znali da su izvuceni dobili informaciju. Koliko je to statisticki znacajno mislim da niko u ovom trenutku ne moze znati - ali zbog izuzetno malog broja izvucenih, mislim da nece znacajno poremetiti pravila.

Dakle, generalno nam svima ostaje ona - wait and see. Nista nije gotovo, ne treba biti pesimista sve do tog zadnjeg VB-a, najbitnije je da svi posaljemo DS260 i trazena dokumenta u onom formatu i nacinu na koji se trazi od nas kako bi bili spremni za taj intervju ako dobijemo sansu. Ostalo onda prepustamo ruci sudbine (ili KCC-a ) koja nas je i izvukla in the first place

Samo pozitivno, nema potrebe za mracenjem
DS-260: 15. Nov 2019.
Poslata dokumenta: 15. Nov 2019.
Prebacio se na AOS: 25. Apr 2020.
Ostatak AOS procedure: http://www.zelenalutrija.com/forum/s...4&postcount=29
Reply With Quote