Mislim da nigdje zvanicno spomenut zahtjev za I-134. Dok za ovaj DS-5540 jeste, mada je pitanje koliko ce se primjenjivati.
Moje neko misljenje:
Bacio sam pogled na sam obrazac. U sustini je ovo samo informativno i mislim da ce od slucaja do slucaja zavisiti odluka. Naravno da nece ocekivati od zemalja gdje je prosjecna plata 200e da upisuju cifre godisnje plate 30k+. Stavise, takvi slucajevi bi im vjerovatno bili sumnjivi

Mislim da ovo sluzi samo kao dodatni assesment pogotovo za zemlje koje su u velikom riziku da njihovi imigranti padaju na public charge. Tu statistiku sigurno imaju, a mislim da smo mi sa ovih prostora tu mirni jer generalno imamo reputaciju dobrih i vrijednih imigranata.
Tako da bih ja na ovu formu u nasem slucaju gledao samo kao na jos jednu dodatnu vetting fazu. Npr, ako je neko u high demand struci a ne radi 7+ godina, logicno je da ce im taj covjek biti sumnjiv. Sa druge strane, ako je neko samo sa srednjoskolskim obrazovanjem u stalnom radnom odnosu na ovaj ili onaj nacin duzi niz godina, to pokazuje drugu sliku, iako prihodi mozda nisu veliki.
Iskreno mislim da I-134 nece traziti nama. Ja cu, ako dodjem na red, svakako ga pripremiti, ali mislim da nije prioritet.
Tako da bez brige, mislim da nema potrebe za nekom dodatnom nervozom, samo spremite to koliko mozete i sve ce biti OK