Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzeremija
U Kanadu mozes preko Express Entry programa, ne moras igrati lutriju. S tim da ti treba pofino kesa, jer ne mozes tek tako emigrirati tamo bez prebijenog dolara, kao sto mozes u SAD.  Isto tako, zivot je skuplji, nemas taj diverzitet u izboru mjesta zivljenja, posla i ost. kao sto nudi SAD.
|
Ne bih se složio da u SAD može bez prebijenog dolara. Za petočlanu porodicu, kao što je moja, za lekarske preglede, vize, avionske karte i dr, bez 10000$ se sve to ne može završiti. Možda sam malo preterao ali bez 15000$ ne bih savetovao nikome da krene u ovu avanturu, Pola će da potroši a da i ne kroči na tlo SAD, a pola mu je za prva 2-3 meseca.
Slična priča je i sa Kanadom.
p.s. pomeuo sam u komentaru reč "vize", pa eto na neki način se nisam udaljio od teme
Zapravo, zaista mi je žao onih koji su izvučeni za 2020 i da budem iskrem, moje je mipljenje da će otići samo oni koji su već dobili vizu. Ambasada i da počne da radi nakon ovog vanrednog stanja, imaće uredbu da se ne bavi imigrantima. Mogu da zamislim kakva je radost bila i sada na kraju ništa, te na neki način je sugestija da se ode i u Kanadu. Da se ne vraćam nazad i gledam koji je član, ali čitao sam skoro na ovom forumu da je jedan arhitekta dobio papire za Kanadu.