Citat:
Prvobitno poslao korisnik Svenson
Credit Karma je dobar pokazatelj stanja. Treba se drzati njihovih uputstava i ne uzimati odmah kartice koje oni nude. Kad malo bolje razmislim, sve je krenulo na bolje kada sam otvorio nalog kod njih.
Isprobao sam i njihovu prijavu poreza. Ne mora da se posalje. Moze samo da se uradi test.
Kreditni skor obicno pocinje od 600 (to ne vidimo), kako kazu. Obicno je prvi skor koji dobijemo preko 660. Dobar skor se dobija nakon vise od godinu dana. Znam da su mnogi pisali da moze da se odmah dobije dobar skor (videti kako se to radi, u ranijim postovima), ali moje skromno mislenje je da je bolje uraditi to bez precica (cutting corners).
BTW: TD? Koja je to banka?
|
Dzabe ti skor i 780 ako nemas kreditnu istoriju. Inace, skor na credit karmi niko ne koristi, za sad imam 15 kartica i niko nije nikada koristio taj skor za odlucivanje, to nije fico score vec vantage 3.0. Taj njihov skor je manji od mog fico 8.0/9.0 za preko 70 poena, a nekada i preko 90. Skoro sve normalne kreditne kartice nude fico jednom u mesec dana, experian je besplatan da se otvori na njihovom sajtu direktno.
I ja sam imao problema sa secured kredintom da me odbiju, ali to je bilo samo zato sto verovatno nisu imali ssn u nekim bazama, da sam otisao licno bilo bi drugacije verovatno (Capital One)