View Single Post
Staro 26.04.2020, 05:22
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic Prikaz poruke
Dzabe ti skor i 780 ako nemas kreditnu istoriju. Inace, skor na credit karmi niko ne koristi, za sad imam 15 kartica i niko nije nikada koristio taj skor za odlucivanje, to nije fico score vec vantage 3.0. Taj njihov skor je manji od mog fico 8.0/9.0 za preko 70 poena, a nekada i preko 90. Skoro sve normalne kreditne kartice nude fico jednom u mesec dana, experian je besplatan da se otvori na njihovom sajtu direktno.

I ja sam imao problema sa secured kredintom da me odbiju, ali to je bilo samo zato sto verovatno nisu imali ssn u nekim bazama, da sam otisao licno bilo bi drugacije verovatno (Capital One)
FICO skor je uvek veci. Kad su mi proveravali kreditni skor za kupovinu automobila, rekli su mi da je manji, sto je odgovaralo trenutnom stanju na CreditKarma. Svako ima neku svoju verziju i vrednost kreditnog skora. Sretao sam Vantage 3 i 4 i FICO 9, dakle 3 verzije, a kada pogledam vrednosti skora na pet mesta (gde imam pristup) svi su razliciti.
Dakle, svi koriste iste podatke, ali ih malo drugacije interpretiraju. Zbog toga i postoji toliko razlicitih vrednosti.
Ne mozes imati velik kredit skor bez duge kreditne istorije. Iako kreditna istorija i raznorodni krediti uticu malo na kredit skor (kako svi kazu), ovo je jedan od veoma vaznih elemenata. Veliki uticaj ima placanje dugova na vreme. E, tu dolazimo do faktora duzine kreditne istorije. Nije isto placati 10 godina na vreme i 6 meseci.