Svenson ne znam koliko si u toku dešavanja sa DV-2020 nije ovdje više upitno to da je godina current, da viza ima, da je premalo viza podjeljeno, itd.
Jednostavno ovdje je sad problem što je godina usporavana od samog starta i u Aprilskom bulletinu je bio ogroman skok za EU sa 21,000 na 30,000 i očekivalo se da će sve krenuti kako treba i tada se desilo ovo sve sa Koronom (zatvorile se ambasade) i onda je i Trump dodatno usporio cijeli proces (60 days ban) tako da je ovdje sad upitno koliko je ostalo dostupnih intervju slotova. Malo je nerealno očekivati da će svi stići u Jul-August-Septembar.
Jednostavno većina će se razočarati i kao da nikada nisu ni izvučeni jer neće dobiti šansu tj. nema vremena da se svi intervjuišu.
Meni je i drago na neki način što sam bio viši case number (sreća u nesreći) jer ne bi želio da smo supruga i ja sada u SAD u ovoj ekonomskoj krizi gdje nema posla, itd.
Čak i da stignemo i odlučimo se da odemo na intervju, mislim da bi samo aktivirali status i tražili neki re-entry permit, jer ovo ne izgleda nikako dobro u SAD-u i čisto sumnjam da će se ove godine stvari vratiti u normalu...
DV-2020 je čist primjer budućim generacijama da se u ovo nikada ne treba uzdati i da treba biti strpljiv i pratiti proces jer realno ko je očekivao i u snovima da bi neka pandemija mogla pokositi cijeli svijet kroz mjesec-dva... Ništa nije sigurno i niko nije siguran