Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
Realno, ovo ništa ne znači kada je proces za DV2021 u pitanju, zato što oni tek od jula, kada izađe poslednji bulletin za prethodnu godinu, počinju sa obradom kejsova za sledeću godinu.
|
To je tačno ali ja sam siguran da su oni odabir, lutriju završili do marta/aprila a da je ovaj datum objave (05maj) samo zakonski odabran koji je određen kod samog početka lutrije. Neka me neko ispravi ako grešim i rezultati su bili i u drugim terminima, datumima.
Ovo pomeranje, jedino može da bude ako su rešili da nešto malo koriguju u već izabranoj listi zelenih za 2021, pa da smanje kandidate iz zemalja koje su najviše pogođene ovim virusom (pr. italija, španija, francuska ... sad kreće haos i u africi) a povećaju broj u zemljama koje nisu bile puno pogođene virusom.Eto možda bude više mesta za Srbiju
Ovo razmišljanje je na osnovu komentara da će neke zemlje u letnjoj sezoni zabraniti ulazak gostima iz nekih zemljama, koje su najviše pogođene. Čak se i za Grčku kaže da će biti zabrana ulaska nemaca i dr. Primer mi iz Srbije smo na njihovoj pozitivnoj listi za ovu godišnju, letnju sezonu.