Tema: Dv - 2021
View Single Post
Staro 28.04.2020, 14:44
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik marjan77 Prikaz poruke
To je tačno ali ja sam siguran da su oni odabir, lutriju završili do marta/aprila a da je ovaj datum objave (05maj) samo zakonski odabran koji je određen kod samog početka lutrije. Neka me neko ispravi ako grešim i rezultati su bili i u drugim terminima, datumima.

Ovo pomeranje, jedino može da bude ako su rešili da nešto malo koriguju u već izabranoj listi zelenih za 2021, pa da smanje kandidate iz zemalja koje su najviše pogođene ovim virusom (pr. italija, španija, francuska ... sad kreće haos i u africi) a povećaju broj u zemljama koje nisu bile puno pogođene virusom.Eto možda bude više mesta za Srbiju

Ovo razmišljanje je na osnovu komentara da će neke zemlje u letnjoj sezoni zabraniti ulazak gostima iz nekih zemljama, koje su najviše pogođene. Čak se i za Grčku kaže da će biti zabrana ulaska nemaca i dr. Primer mi iz Srbije smo na njihovoj pozitivnoj listi za ovu godišnju, letnju sezonu.
Ne verujem da je to, a i da jeste, ne rade oni izvlačenje ručno pa da im treba mesec dana. Jednostavno, podese parametre u softveru, klik i gotovo sve za minut. Inače koliko je meni poznato, izvlačenje se obavlja ubrzo posle zatvaranje perioda registracije.

Ovo odlaganje je zbog DV2020, zato što mnogo kasne sa obradom. Jeste da oni kejsove počinju da obrađuju tek u julu tj. kada završe sa prethodnom godinom, ali ljudi masovno zovu i šalju mailove posle izvlačenja, a verujem da odgovaranje na iste oduzima mnogo vremena. Ako me sećanje dobro služi, čini mi se da sam negde pročitao da samo 10ak ljudi, ako i toliko, radi poslove vezane za lutriju u KCC-u i možete da zamislite koliko vremena oduzima odgovaranje na više stotina poziva i mailova dnevno. U svakom slučaju, rezultati će izaći i zbog toga nemamo razloga za brigu, a mesec dana pre ili kasnije, potpuno je nebitno, zato što ima dovoljno vremena. Tu jedino Korona može kasnije da napravi problem.
Reply With Quote