Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
Ne verujem da je to, a i da jeste, ne rade oni izvlačenje ručno pa da im treba mesec dana. Jednostavno, podese parametre u softveru, klik i gotovo sve za minut. Inače koliko je meni poznato, izvlačenje se obavlja ubrzo posle zatvaranje perioda registracije.
Ovo odlaganje je zbog DV2020, zato što mnogo kasne sa obradom. Jeste da oni kejsove počinju da obrađuju tek u julu tj. kada završe sa prethodnom godinom, ali ljudi masovno zovu i šalju mailove posle izvlačenja, a verujem da odgovaranje na iste oduzima mnogo vremena. Ako me sećanje dobro služi, čini mi se da sam negde pročitao da samo 10ak ljudi, ako i toliko, radi poslove vezane za lutriju u KCC-u i možete da zamislite koliko vremena oduzima odgovaranje na više stotina poziva i mailova dnevno. U svakom slučaju, rezultati će izaći i zbog toga nemamo razloga za brigu, a mesec dana pre ili kasnije, potpuno je nebitno, zato što ima dovoljno vremena. Tu jedino Korona može kasnije da napravi problem.
|
Ovo stoji i za to nema potrebe ništa da se doda ("U svakom slučaju, rezultati će izaći i zbog toga nemamo razloga za brigu, a mesec dana pre ili kasnije, potpuno je nebitno, zato što ima dovoljno vremena.")
i mislim da se svi slažemo sa tobom za "ne rade oni izvlačenje ručno pa da im treba mesec dana. Jednostavno, podese parametre u softveru, klik i gotovo sve za minut."
Takođe se zna procedura za one koje su izvučeni, slanjem DV obrasca sa kompletnim podacima ... sve ove podatke određeno telo ako poželi može da vrši pregled tek pr od oktobra ...
Ja nisam našao ni jedan drugi razlog, osim da će korigovati listu zelenih, povećaće broj izvučenih iz nekih zemalja a kod nekih će taj broj smanjiti.
Kako da je baš svake godine iz Srboje izvučeno samo oko 200 i nešto, a pr iz Albanije 2000? Softver postoji za izvlačenje ali kao što si i sam rekao, podese se određeni parametri (pr koliko iz određene zemlje, koliko sa fakultetskom diplomom, koliko belih, crnih, žutih ... malo lupetam, ali predstavljam mogućnost nekih parametara) ...
Da zaključim ono što hoću da kažem a videćemo to od 6 juna, mislim da će broj izvučenih iz određenih zemalja da se uveća i to prevashodno mislim na exyu zemlje i a da će se kod nekih zemalja dosta smanjiti. S obzirom da će virus tek eksplodirati u Africi, mislim da će se tu brojke dosta smanjiti, kao i u delu Evrope koja je najviše sada pogođena.