Tema: Dv - 2021
View Single Post
Staro 11.05.2020, 08:36
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Cool

Citat:
Prvobitno poslao korisnik pelcer224 Prikaz poruke
Sve to o cemu govoris pije vode dok imas 20-25 godina, zivotaris sa roditeljima i ne placas stanarinu, i nisi ni pod kakvim pritiskom itd...
Kada djeca krenu u skolu, kada nemas posla i perspektive na Balkanu na duzi period, kad se nakupi svega u covjeku, jednostavno ides gdje moze i nema se vise prostora za gubljenje vremena za americku igru od Maja do Maja....
Mi kad smo dosli na forum bilo je manje od 6000 clanova a danas preko 16 hiljada. Sanse su sve manje, to se moze vidjeti svakog Maja po broju izvucenih.... Svako zna svoje pa neka tako i radi, ja sam izneo svoje iskustvo i misljenje. Prosle godine smo samo od sakupljenog djecijeg doplatka otisli na more, a u Bosni ni od plate nismo mogli tako nesto. Zato je moj savjet ici bilo gdje kada ste porodicni ljudi...
Niti živim s' roditeljima niti mi je loše u BiH jer radim u IT sektoru za inostranu firmu ali nebitno sve je kako se čovjek snađe bilo to u BiH ili Americi... Nebitno skroz to sada, poenta moje priče je da si trebao davno da ideš gdje si već naumio i gradiš i planiraš šta si već sve htio a lutriju igrao iz zabave i ne uzdao se toliko u to...
Radio sam i u njemačkoj ali ne u struci i iskreno ne sviđa mi se da "šljakam" po cijele dane za minimalac njemački i živim kao ker, radije ću sjediti u kancelariji i ne raditi vikendom u BiH
Ništa te ne košta 5min prijave svake godine i 5min da provjeriš rezultat.
Sa tvoje perspektive je lutrija gubljenje vremena ali ne treba savjetovati ljude da odustanu od igranja.
Ovo je i dalje sasvim sigurno najlakši način da se ode u SAD.

Ovo je naravno samo moje mišljenje i treba pustiti sve prijavljene da se nadaju pa otom potom.
Treba se voditi onom politikom ako je tebi loše nije svima loše ili ako je meni dobro nije svima dobro
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020

Last edited by marko1995; 11.05.2020 at 08:50.
Reply With Quote