View Single Post
Staro 03.03.2009, 23:35
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Leona Prikaz poruke
Mislim i da dreamer da nije imao posao unaprijed, bi se mozda vec vratio nazad.
Ne mora da znaci...imas ovde nesto sto se zove "hard skills" i "soft skills". Hard skills na neki nacin bolje prolaze. Jedan lik je dobio isto zelenu kartu, dosao u chicago i nasao neki posao za platu blizu moje...odbio je i za mesec-dva nasao u kaliforniji za daleko vecu platu. Iskustvo moje zene se ne mora odnositi na mene, jer ne trazimo posao u istoj kategoriji. U svakom slucaju, bilo bi 100x teze...ja sada ipak lakse mogu traziti poslove kada imam neku platu.
E sada...nije samo ni naci bilo kakav posao, jer ako radis za minimalac, cela plata ti pokriva samo rentu. Tako da onda mora da vas bude dvoje i da od one druge plate nekako sastavljate kraj sa krajem. Dva minimalca su vam ovde, kao i kada dvoje ukupno zarade 400e u srbiji (a pri tom iznajmljuju stan).
Uostalom, svako je drugacijeg obrazovanja i drugacije srece kada dolazi ovde i mislim da ne trebaju losa iskustva nekog da pokolebaju....ali trebaju da ga upozore. Zapucavanje ovde bez igde ikoga (znaci nemas porodicu ili prijatelje koji ce te na mesec-dva primiti i pomoci) i bez ikakvog posla, sa malom decom jeste izuzetno velik rizik (i to ne samo u ovoj situaciji).
Zamislite samo situaciju da dodjete u kompletno prazan stan, nemate nikoga, nemate ni gde da legnete da spavate, izgubljeni ste u milionskom grad u nedodjiji i ne znate cak ni gde je radnja. Tesko je to opisati, treba osetiti. Stvarno najiskrenije savetujem da ako ste u toj situaciji ipak malo ranije (bar mesec-dva) dodje jedan od clanova porodice i nadje stan (daj boze i posao), sredi malo stan i sl.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote