Tema: Dv - 2021
View Single Post
Staro 13.06.2020, 22:04
uran's Avatar
uran uran je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 21.04.2018
US lokacija: Northwest Pacific
YU lokacija: Tel Aviv, Israel
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik marko1995 Prikaz poruke
Niti kudim niti hvalim Trumpa činjenica je da ambasade ne rade i da nema naznaka da će se otvarati u skorije vrijeme a pred istekom smo s vremenom.
Ko je odgovoran za to sve ja ne znam ali znam da je tako valjda moralo biti cijeli svijet je pokošen sa COVID19 i nemam razloga kriviti bilo koga za to, ako zbog zdravlja i sigurnosti sviju moraju ambasade biti zatvorene neka budu.
Ja se nadam da će se sve ubrzo normalizovati i da neće pandemija imati veliki uticaj na DV-2021 kao što je to slučaj sa DV-2020.
nije tacno da ambasade ne rade. Nisu oni zatvorili ambasadu pa otisli na Havaje. Ako ne verujes meni prosetaj do ambasade pa vidi. Oni su tamo ali je obustavljeno izdavanje viza. A to je po Trumpovom naredjenju. Guverner oregona je suspendovao tu odluku Trumpa od 22 Aprila, ali avaj, nema nikakvog efekta jer o imigraciji odlucuje federalna vlada, a ne pojedine drzave.

Drugo Trump razmislja o produzenje obustave viza i prosirenju obustave na sve vize do najmanje jeseni "through the Fall" i to ne zbog COVID-a vec zbog velike nezaposlenosti u USA trenutno. Takodje on razmislja da obustavu prosiri i u novu fiskalnu godinu dakle posle 1. oktobra ! To pise WSJ.

Danas NYT javlja da Trump ne samo da zeli da uredbom stopira vize sto je predvidjeno da se objavi u ponedeljak vec trazi podrsku u Kongresu da to pretoci i u zakon.

Nazalost tako je. Don't kill the messenger