View Single Post
Staro 05.03.2009, 19:25
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Otpust iz drzavljanstva:

"Konzularna taksa iznosi 710 dolara i plaća se putem "Money Order"-a ili Cashier's check koji glasi na Generalni konzulat Republike Srbije u Čikagu. Taksa je nepovratna."

Upis deteta:

"Konzularna taksa iznosi 140 dolara i plaća se u gotovom ili putem "Money Order"-a ili Cashier's check koji glasi na Generalni konzulat republike Srbije u Čikagu. Taksa je nepovratna."

To sad pise na sajtu naseg konzulata - e sad da vi recem: mora da je neko pretio da ce da ih zapali sa sve zgradom u kojoj su smesteni jer sam ja pre nesto manje od godinu dana gledala ovaj otpust zbog nekog government posla gde bi bilo odricanje od dvojnog drzavljanstva uslov, i na ovom istom sajtu je pisalo $1800 za otpust a prijava deteta u drzavljene $850! E, tada sam se ja razvikala i obecala i sebi i celoj familiji da mi dete nece biti drzavljanin Srbije dok se ja pitam, a kad napuni 14 nek radi sta god hoce... stvarno sam bila poludela na te cene...Mislim, svi mi treba da placamo njhova segacenja po Americi (i izdavanje za dzabe pasosa i ostalog kriminalcima tipa onog ljubi ga majka bajnog kosarkasa) a oni ne mogu da se udostoje da otvore jedan office na West Coast... Ne mora u LA, moze i SF ili whatever... a ne da moram da placam kartu ko zna koliko da licno predam za pasos u Chicago jer su oni odlucili da svi koji zive u CA treba tamo da idu... ma bre! Necu da se nerviram vise oko idiota.... ko ih i spomenu hihihihi U odnosu na njih - americke fees su med i mleko - drzavljanstvo certificate vadis jednom i to je to, koga boli uvo da li je starije od 6 meseci ili ne...isto i vencani list ili izvod o rodjenju.... ako izgubis dokumenta onda ima fee, a ovako nista. A u Srbiji, ako ne izvadih 100 izvoda o drzavljanstvu evo gde sam... ko da se nesto promeni za tih par meseci, valjda ce da pise da su mi drugi majka i otac, sacuvaj me Boze i sakloni...

Nego - u pravu je Kaneolopa, treba da cujete koliko su neki ljudi ovde spremni da plate za sansu da dobiju zelenu... sav novac koji se potrosi je nista u odnosu na benefits koje se dobijaju... to je bar moje misljenje...e sad svaki slucaj je prica za sebe.