View Single Post
Staro 01.10.2020, 16:12
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kdragan77 Prikaz poruke
Gdje mozete naci posao sa high school u Usa sa besplatnim osiguranjem za cijelu porodici, platom od 100k dolarica, penzijom 3000$ ( poslije odredjenih godina ) i 6 sedmica godisnjeg, polisom zivotnog osiguranjem 100k, short time desibilyty and long time desibility ( placeno 60% od bruto plate).
Moje je misljenje da bilo koji posao "koji ne moze svako da radi" moze da donese toliko novca bez obzira na skolu, mada svi na forumu bi trebalo da imamo bar srednju. Sto je manje onih koji mogu da rade takav posao, vise je i placen. https://www.usatoday.com/story/money...ates/90120266/
Trenutno intenzivna dostava bilo cega 12 sati dnevno bi mogla i vise da donese, a zivotno osiguranje na $100K ima i za ispod $5 dnevno. Koliko moze da zaradi construction worker ako radi 12 sati svaki dan? Jedan lik mi tvrdi da je njegov sin napustio srednju skolu (pravac Sillicon Valley) i vec je milioner. Jedino mi se cini da tamo gde su velike plate, ni stanarine i ostali troskovi nisu uopste mali, tako da je sve relativno. Imam samo jedno zapazanje u vezi UPS-a jer sam zaista puno puta dostavljali robu na pocetku boravka u US - nisam video ni jednog package delivery handler-a mnogo starijeg od sebe, a i sam sam u cetrdesetim. Sta se desi sa tim ljudima kada dostignu high pay i/ili odredjene godine, pojma nemam. Mozda ih i ubace u kamion i gurnu sa litice? Ko u tom slucaju potpisuje dostavnicu?

Last edited by slucajni_prolaznik; 01.10.2020 at 16:19.
Reply With Quote