Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik
Naravno da se pomalo salim, ali samo pisem sta sam video, pa bih kao mogao da zakljucim nesto pogresno, naravno u sali. "Elevator installers and repairers" sa prethodnog linka je jedan od poslova koji donosi prilicno novca, ali za njega treba neka ovdasnja obuka. Sa druge strane, ni ti nisi naucio da vozis kamion preko noci, samo sto je taj posao vrlo slican onome na brdovitom Balkanu, a ti si za njega ocigledno dosao vec dobro obucen.
Evo, koliko zaradjuje (ili je zaradjivao) ovaj lik https://www.google.com/search?q=milos%20teodosic, a koliko ovaj https://www.google.com/search?q=nikola%20jokic. Ispada da je Somborac dobijao 4 PUTA vise u 2018. Njegova zarada prema Milosevoj je kao tvoja prema mimimalcu. Ali, koliko ljudi moze da igra centra i pleja u isto vreme?
Ako ti zapravo dobijas $21 na sat i imas 6 nedelja slobodno godisnje, to je slicno kao i posao od otprilike (21*52/46) $24 na sat bez godisnjeg, ili ako pocnes da zaradjujes $28.75 je zapravo $32.5, a toliko, a sigurno i vise ima neki handyman, ili elektricar. Naravno, na to treba dodati i ostale beneficije koje imas, kao i oni, da bi se moglo zapravo uporediti, ako je uopste za poredjenje.
Komsinica pomocnik glavnog knjigovodje (ne znam joj pravi naziv posla, otprilike pisem) ima $21 na sat, a ne verujem da mnogo brine o zdravlju i koncetraciji, pre nego se dovoza do kancelarije. Korisnik neus je napisao da ima $50 kao programer za pocetak, a i on je dosao ocigledno vec dobro obucen. I sam bi trebalo da zavrsim neku ovdasnju dvogodisnju skolu do kraja godine, pa cu mozda moci da napisem koliko mi se finansijki zivot poceo da razlikuje. Mada, sto se mene tice, sve ovo je daleko vise nego smo zaradjivali pre 5, ili 10 godina, a pogotovo na sta lici svet oko tebe, to nije za uporedjivanje ni na koji nacin, ali bolje da se drzim(o) teme topic-a, ako se uopste tako kaze/pise.
|
Ja nisam doktor, programer, elektricar pa da se poredim sa njima. Moj svijet i moje okruzenje na mom poslu je super i ja sam jako zadovoljan . Radim vani sto mi se svidja, komuniciram sa ljudima, nikoga nemam na glavom ( dobijem rutu i vozim) . Dosao sam u 40- im u ovu zemlju kasno je za bilo koje dodatno obrazovanje i gradjenje karijere u drugom pravcu .
Moja supruga je account manager ona je preko +30 $/h i meni je to jasno dosta laksi posao , mozda tezi mentalno ali fizicki nula. Ali ona je imala iskustva prije dolaska u Ameriku , radila 12 god za Američku kompaniju ,fakultetski obrazovana.
Meni je bio cilj samo da dodjem u normalnu kolotecinu zivota, to je dobra kuca , auta ,poslovi i dobar godisnji odmor neki normalan zivot i to smo uspjeli manje za 4 godine( uz tri selidbe za taj period) .
Prije svega zelio sam da kažem ljudima evo posla koji vam to moze pruziti bez dodatnog skolovanja i odricanja , cekanja i neizvijesnosti poslije. Neki ce skontati sta je pisac htio da kaže a neki ne ali dobro.
Ne znam da li si citao bas na ovom topicu ima lik koji je u union i radi kao handyman u jednom motelu i ima slične ili cak bolje benefite nego UPS uz dosta laksi posao.
Za tako nesto da upadne i treba ti malo i srece.