Bio sam sinoc na kao prvom radnom danu. Ukratko Nismo radili nista, slusali smo neke prezentacije vezano za rukovanje paketima, hazmat, procedurama i slicno. Dobije se nakon tih prezentacija test koji se radi, taj test smo prosli sa menadzerom zajedno, Veceras idem opet i koliko sam skapirao veceras ce da obidjemo celo skladiste i da nas upoznaju sa dodatnim procedurama, iskreno nisam ocekivao da bude bas tako, ja sam bio spreman za nosenje paketa i slicno. Mozda zavisi od lokacije do lokacije, ovamo kod mene su bas okej ti menadzeri.
Ono sto nam je napomenuo jeste da je turnover rate oko 52% za zaposlene, prosto mi je neverovatno da za takve beneficije ljudi nece da rade....
Bilo nas je 5 u grupi i reko je da ocekuje bar 2 da daju otkaz 1 da ce da bude lenj koga ce oni da otpuste i da je super ako 2 ostanu full time nakon peak season
U sustini promovisu 3 kljucne stvari:
1. safety
2. attendance
3. Comunication
Ova prva naravno im je kao najbitnija, ne moze da se radi u obicnim patikama vec u nekim working boots ili slicno koje stite prste napred ako padne neki paket i slicno ... moraju da se postuju procedure kada se skidaju paketi sa trake, nosi se maska sve vreme zbog korone
Attendance najbitnije im je da se pojavite tog dana na poslu.Ovamo gde sam ja kaze da ima 150 zaposlenih u smeni koju ja radim i da je tesko da se keep track ko je tu a ko ne. Dobijes broj telefona na koji mozes da se javis ako kasnis, ako ne mozes da dodjes, nadju ti zamenu i slicno....
Manager of facility radi 37 godina u UPS-u
Preload manager koji je ispod njega je na tu funkciju dosao nakon 2 godine, poceo kao package handler , stariji lik, okvirno 45 50 godina
Takodje Preload supervisor koji je ispod preload managera je neki mladji decko koji je mozda par godina stariji od mene, nema vise od 30, takodje poceo kao package handler
U sustini rekli su da je kultura kompanije takva da oni hoce i zele da nas nauce i da zele da stalno napredujemo...
Koliko je sve od ovoga tacno sto sam cuo jutros ne znam.
Ali ako je sve tako, meni deluje da ako radis po PSu ostajes full time i napreduje bez problema....
Javljam se sa novim utiscima sutra u ovo vreme
|