View Single Post
Staro 02.11.2020, 14:49
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Kod mene su bile dvije , tri situacije da sam morao zvati BA da se bori za moja prava.
Prvi problem je kada sam pokusao uradoti tranver iz Lexington za Denver. Kako su mi objasnili imam samo dva mogućnosti education transver i military transver . Prvi je da upišeš odredjeni koledz a sto se drugog tice da ti supruga dobije kao military trasver u drugi state.
Ja sam išao sa ovim prvim i upisao comunity collage ( upisao sam nesto IT ) . Kada sam im to sve donio u HR i popunio formu za transver. Rekli su mi mora potpisati moj centar manager i labor manager . Kontaktirao sam BA da mi pomogne i oni su to potpisali bez problema ali nastao je problem da to mora ići na odobrenje u central division HR. Kod nekog glavnog menagera za ljudske resurse . Kada smo nju kontaktirali putem emaila ona nam je rekla da moram uplatiti vecsto je potrebno za taj comunity collage pa tek onda da ce uzeti u razmatranje. TKO da sam kao ne rezident student morao uplatiti oko 4k dolara ali naravno BA mi je rekao da kasnije drop off te časove i da će mi novac biti vraćen. Tek poslije 10, 15 emailova, poziva i mene i BA prema tom HR manager i otprilike 50 dana neizvjesnosti moj transver je odobren i zadržao sam sve benefite.

Drugi problem koji je nastao je kada sa. Stavio svoje ime na driver bid i morao sam ici kuci u Bosnu na tri sedmice. Odem kod lokalnog Hr i pitam tog sta sada idem na godisnji da li me čeka mjesto kvalifilacije za vozaca. Kaze meni lik ti imas najvise seniority to te ceka imamo te u vidu. Kada sam se vratio odem ponovo do HR kaze mi lik sve je popunjeno. Odmah sam zvao BA I krenuli smo u borbu za moja prava. Kaze mi vrati se u hub radi dok se ovo ne riješi u habu mi kažu zaposlili smo nove ljude mozes se vratiti kući. Opet zovi BA on mi rece idi radi odoh zvati labor managera . Kaze mi on sto nisam znao da ako ne radis minimum 1 dan u sedmici gubis osiguranje za tu sedmicu.Vratio se u hab pojavio se taj labor manager,BA I poceli ribati tog supervizora sto me je vratio.Naredne sedmice sam krenuo da se kvalifikujem za vozaca.

Treci problem mi se desio prije mjesec dana kada sam se popunio sto radim ponedeljak -subota i rekao sam manager da neću da radim ponedeljak vise jedino pod uslovom da radim pon-pet . On mi kaze moras raditi ponedeljak i to je to. Odem do ovog union predstavnika za vozace,Objasnim situaciju kaze mi lik radi kako ti je rečeno. Kažem mu Ok zvat ću Scota (BA) kaze on stani vidjet ću sa njom i tako od naredne sedmice sam poceo raditi ponedeljak- petak i vikend slobodan.
Zakljucak na sve ovo je da se moras boriti za svoja prava koji oni stalno pokušavaju narušiti i uzurpirati .
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote