Tema: Dv-2022
View Single Post
Staro 07.11.2020, 18:57
Vladimir95 Vladimir95 je offline
Član

Datum prijave: 27.07.2019
US lokacija: Chicago, Illinois(Ilinoji).
YU lokacija: KG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edo edoni Prikaz poruke
Ma samo ime sve kaze lutrija? Sto si toliko razocaran u evropu hehe
Prvo hvala na pitanju a rado cu odgovoriti zbog cega i jesam razocaran u Evropu, sigurno da ima i onih koji nisu razocarani ali za svakoga je sve individualno, sto je i normalno.

Diplomirao sam Mehatroniku tj. veoma deficitarnu struku za Nemacku i takodje za USA i Kanadu i naravno imam iskustva u svojoj struci mada cu verovatno kao 90% nas Balkanaca za pocetak nekoliko godina tamo voziti Kamion tj. vec sam vozio neko vreme ali po Srbiji, tako da bi mi to bilo prvo zanimanje u Americi ili eventualno u Kanadi ako bas u mom slucaju na kraju ne uspe Amerika, nakon toga bih svakako hteo da tamo nastavim rad ali u svojoj struci.

Konkretan odgovor za Evropu, sve sam pokusavao jos od Januara 2018. godine tj. tada i polozio prvi sertifikat za nemacki A1 a kasnije i za A2, sada sam negde na B1 nivou jezika ali necu polagati i B1 kada vec vidim da u mom slucaju Evropa ne moze uspeti sem da ponovo na 3 meseca radim odredjene poslove koji naravno nisu sigurni.

Zato mi se licno sada ogadila ta Evropa tj. EU jer i da imam sada recimo EU Pasos na koji sam i imao pravo na osnovu bugarskog porekla ne bih vise pokusavao jer sam previse vremena i potrosio na to, realno, pre toga sam potrosio i na taj njihov zlatni Termin u nemackom Konzulatu na koji se ceka i do 1 i po godinu.

Izvinite sto sam ovoliko napisao, verovatno sam i promasio temu ali sam hteo konkretno odgovoriti o svom licnom slucaju tj. iskustvu, neka slobodno moderatori skrate tekst ukoliko je predugacak, hvala
Reply With Quote