Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic
Cestitam, nadam se da ce ti biti ok, drago mi je i da ima normalnih ljudi da cene dobre radnike.
Kako se sve duze prica o sindikatu, meni se ta prica uopste ne svidja, kao neko rasisticko drustvo, sve za clanove, a ostalu boraniju koja je izvan ko smirgla.
Kakve veze ima sindikat sa beneficijama?
A za slobodne dane, 8 godina treba da radis da bi dobio 3 nedelje, 5 godina da bi uzimao samo slobodan dan??? Od svega toga sto si pisao na pocetku i bilo mi kao wow jedino su pare dobre i penzija, sve ostalo nista posebno. Ja u svojoj firmi imam cim pocnem da radim 1. januara 120 sati godisnjeg, u mojim smenama je to 10 radnih dana (po rasporedu sadasnjem 3/3 uzmes tri dana i imas 9 slobodnih kad spojis sa redovnim svojim danima slobodnim), posle 4 godine dobijas jos sati, nakon dve godine opet... Mogu da uzmem godisnji i na 15 minuta, i na 6 sati, a ta diskriminacija da matori imaju prednost pri svemu izgleda ima samo u sindikatima, ovde stavis odmor kad hoces, moras da uradis samo 24 sata pred smenu i to je to.
|
Da bi imao full benefits moras biti u unionu, union je taj koji garantuje da sva prava imas kako je u ugovoru.
Sto se tice slobodnih dana , ako hoces u satima poslije prve godine 95h a poslije druge godina 140 h a poslije 8 godina 4 sedmice ili 184 sata placenog godisnjeg. Sada sam gledao u ugovor poslije tri godine svoje dane godisnjeg mozes rasporediti na dane ( to je dobro kada spajas sa praznicima)znaci da ih ne koristis sedmicu po sedmicu. Imamo i 9 puta call in u 6 mjeseci ( to nije placeno) i imamo placna dva personal day ( to moramo najaviti 7 radnih dana unaprijed).Mi imamo 10 placenih praznika ali radimo dva praznika ( drugi dan Thanksgiving i 1. januar) ali to je opcionalno ( ako hoces) i placeno je duplu satnicu +praznik.
Po meni je ovo jako dobar posao pogotovo za porodicne ljude sto se tice benefita i love ali i ne sto se tice slobodnog vremena.
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY