Tema: Dv-2022
View Single Post
Staro 08.11.2020, 01:40
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Димитрије Prikaz poruke
ја сам само питао питање, које није требало да има циничан карактер, али нема везе сада. свестан сам шта трамп жели о имиграцији и шта је донекле радио, али нисам знао све потезе, и моје питање је било просто у смислу шта је урадио од закона. буквално ништа друго. не видим потребу да се гледа цинизам у питању јер га свакако нисам имао намеру направити.
исто сам питао и за бајдена јер се прича да су демократе про имигрантски настројени и да ће олакшати много око имиграције (као што је наводно било пре трампа).
Ni moj odgovor zaista nije bio cinican. Ja sam radila u sistemu imigracije godinama, pa znam ipak malo vise od prosecnog poznavaoca imigracije, stoga i objasnjenje.
Sto se demokrata tice, nisu pokusavali da miniraju imigraciju, menjaju i dopunjuju zakone i otezavaju legalne procese za dobijanje papira. To ne znaci da svi oni mnogo vole imigrante, ali su svesni sta imigranti znace. Uzgred, Obamina administracija je deportovala jako mnogo ljudi, mozda i vise nego Trampova, ali Demokrate ne propagiraju netrpeljivost prema imigrantima, manjinama itd. Nece demokrate sigurno nista olaksati oko imigracije, ali nece ni otezavati, niti ce imati takvu rasisticku, mizogonisticku retoriku. Nista nije navodno, pre Trampa je postojao imigracioni sistem, koji je kao takav funkcionisao, a onda je Tramp resio da sve to oteza i zakomplikuje bez ikakvih razloga.
Koronu je iskoristio samo da bi sproveo sve sto u normalnim uslovima nije mogao. Ban nije iz razloga da se ne prenosi korona, donesen je upravo da bi stopirao imigraciju, ljudi sa vizama, legalnim statusom i drzavljani Amerike putuju...
Danijela