Citat:
Prvobitno poslao korisnik Green
Sta mislite dali Trump u ovo malo vremena koje mu preostaje na predsednickoj funkciji, dali on moze dodatno da produzi BAN za ulaz u SAD?
Dali on ima takve ingerencije? Jos malo vremena je on na vlasti, i pitam se dali on ima neku moc da dodatno oteza migraciju?
Izvesno je da ce Trump da smeni Fauci kao glavnog epidemiologa i da ce promeniti neke rukovodne pozicije u CIA i FBI. No mene zanima dali Trump ima nadleznost da i ume ,, stara dobra vremena" produzi BAN za ulaz u SAD? I da jos vise zakomplikuje potencijalnim migrantima?
|
Mislim da se nece produzavati ban, sam po sebi nema ingerencije da menja, ali kao sto smo vec videli moze da donese executive order. Sad, da li za to realno ima vremena i da li oni time uopste zele da se bave ne bih znala, mislim da oni sad imaju vece prioritete od toga. Njima je bilo najbitnije da postave svog sudiju u Supreme Court, zato su zurili da to odrade pre izbora, i uspeli su.
Cak i da produze ban, cim novoizabrani preuzme vlast moze da isti "ponisti".
Logicno je da ce se truditi da postave svoje ljude svuda gde mogu i dok mogu, ali zaista ne verujem da ce se nesto drasticno menjati po pitanju imigracije, mada sve je moguce. Mislim da se ne treba mnogo brinuti oko toga sad...