Uvijek sam sanjao o Americi ali nisam ulazio previše u detalje, igrao sam bezveze lutriju par puta ali više iz zabave nego nekakve želje da se ode živjeti preko bare.
I onda smo se oženili prije par godina, otišli u NYC/NJ na honeymoon i od tih dva tjedna provedenih tamo sam se zaljubio u sve što ima veze sa Amerikom

Ok, jasno mi je da nisam baš objektivan i cijelu tu zemlju sam gledao kroz "roza cvike", obišli smo malo predgrađe NJ gdje poznanici žive, cijeli taj đir "kućica" u nizu, nedjeljnjih druženja, bbq-a, fenomenalnih ljudi, Sunday funday zajedničkih gledanja utakmica (inače sam veliki fan NFL-a

) i definitivno bi si mogao zamisliti takav život do daljnjeg... osim toga upoznali smo puno random ljudi i svi su ovako na prvu ostavljali prijateljski i ugodan dojam... da ne spominjem poslovne mogućnosti koje mi se čine daleko veće i ako imaš nešto grama soli u glavi čini mi se da možeš (lako) uspjeti (subjektivan dojam, naravno)... To su nekakve pozitivne stvari koje sam samo kao turist mogao tamo vidjeti. Svjestan sam da čim se zagrebe ispod površine odmah i dojam bude drugačiji...
Ovdje imamo dobre poslove, riješeno stambeno pitanje, sve nekako posloženo ali opet golica nas taj život preko bare. Ok, sada je i dijete došlo i realno nije baš da bi nam bilo lako otići tamo i krenuti iznova, posebno kada smo ovdje došli do određenog standarda, ali opet - mislim da nebi previše razmišljao kada bi dobili GC.. prvenstveno što mislim da bi djetetu puno toga olakšao zbog školovanja i drugih prilika koje s tim tamo dolaze... A opet, ako nebi uspijeli ili ako bi skontali da to ipak nije za nas - nakon 3,4 godine provedenih tamo vratiti se kući i opet mislim da si puno dobio jer ipak imaš iskustvo rada u USA tih xy godina... ako ništa, barem si jezik naučio/usavršio
Eto mog nekog razmišljanja, nakon što sam na kratko vidio tu famoznu USA-u i u koju sam se odmah zaljubio