Tema: Dv-2022
View Single Post
Staro 13.11.2020, 14:19
Vladimir95 Vladimir95 je offline
Član

Datum prijave: 27.07.2019
US lokacija: Chicago, Illinois(Ilinoji).
YU lokacija: KG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edo edoni Prikaz poruke
Hvala na ovako opsirnom postu. Sto se tice evrope cijelu sam je obisao al da daje utiske o ljudima,gradovima,drzavama nema smisla jer sam dolazio samo na godisnji u te gradove. Ja zivim u Njemackoj 5 godina Munchen Bavaria i o tome mogu pricat. Promijenio sam dosta lokacija u Minhenu i okolnim selima takodje i par poslova i to je strasno zatvoren svijet i ne vole strance. Sve im se svodi na posao i na pivo koje uvijek piju. Oni svoju odbojnost prema strancima nesmiju pokazivati al definitivno nas ne vole. Evo za 5 godina nikad me nijemac nije kafom ponudio,pozvao na pice il nesto slicno samo poslovno i to je to mada ovdje ima ljudi sa svih strana. Inace i ostatak Njemacke kaze za bavarce da gledaju sve sa visine i ne vole cak i druge ljude koji dodju iz drugih gradova njemackih. Imam osjecaj da se nikad ovdje nebi mogao privici,posebno ako neko zivi u nekom okolnom selu to je po meni teska depresija ili nekom manjem gradicu oko Minhena. Cim dodje 10 sati zaboravi da ti se malo cuje tv il radio ili da ti lupe vrata i slicne gluposti jer ko spijuni ili vampiri odma te prijave
Sve se slazem sa tobom, generalno u Evropi sto se tice ljudi ne zna se da li je gora Austrija, Svajcarska ili Nemacka i cak Norveska, Svedska, Engleska itd. Zaista se ne zna koja je zemlja od koje gora i jos po mnogim drugim pitanjima.

U Americi do sada nikada nisam bio ali iz iskustava licnih prijatelja iz Chicaga, barem po tome vidim da je ipak dosta bolje u odnosu na veci deo Evrope, izgleda da je u Evropi jedino dobro ziveti u tim Juznim tj. Mediteranskim zemljama gde su i ljudi topli nego je tesko u takvim zemljama naci neko adekvatno zaposlenje dok je cela Amerika neki Balans u svemu tome.
Reply With Quote