Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vladimir95
Izvinjavam se ali necu vise nista govoriti ovde barem do Maja sledece godine, sto je i logicno, naravno znam da su sanse za izvlacenje skoro pa ravne nuli ali necu odustajati kao ni od nekih drugih legalnih opcija za koje su takodje jako male sanse.
Samo cu jos jednom napisati da me Evropa u opste vise ne zanima jer bio sam barem jedno vreme, video, iskusio i vise neka hvala pa makar i imao EU Pasos a kamoli tu neku njihovu socijalu i penziju ili sta vec, naravno ni zdravstveno mi nije potrebno jer do sada nikada nisam bolovao cak ni od gripa i ne verujem da cu ikada, tako je barem u mom slucaju sto je danas retkost iako imam svega 25 godina.
Zato mi je Kanada jedina Alternativa Americi jer mi nije to zdravstveno i penziono/socijalno na prvom mestu nego rad, red i disciplina, vec sam jednom ozbiljno pokusao za Kanadu tacnije Ontario, okolina Vaterla/Vaterloa za rad u struci tj. Mehatronici ali vidim da i Kanada ipak donekle funkcionise kao i Amerika u smislu da se prvo mora voziti neki Kamion tamo, jesam vozio jedno krace vreme ali po Srbiji, znam da je i u tom smislu bolja Amerika jer je ipak njihova CDL dozvola zaista bolja jer nudi i vise mogucnosti u odnosu na AZ Komercijalnu Kanadsku.
Hvala Vam svima ako ste procitali jer ne volim da dosadjujem/smaram ljude, zelim Vam svima da ostanete kako treba i naravno zdravi jer nadam se da ce ova Corona sto pre proci ali ipak znam da nece bas biti tako skorije.
|
Srecno ti bilo svakako. Vidi se da si zelen po tome sta pises, ali dobro to ce se promeniti vec za par godina.
Kanada ti je svakako po socijalnoj politici bliza Evropi. A socijalna politika se ne odnosi na socijalu nego na normalno uredjeno drustvo koga si deo i u kome ucestvujes placanjem poreza za koji nesto dobijes. U Americi placas porez, ali za uzvrat nemas nista.
To sto nisi bolovao ne znaci da se nece desiti da obolis. Uostalom ne moras ni da obolis moze da te neko udari kolima ili dozivis nesrecu ne daj boze, a onda to sto si zaradio, preko noci nestane, jos ostanes u dugovima par desetina ili stotina hiljada. Ili ti devojka ostane u drugom stanju, pa treba da se plati porodjaj. Kapiram da jos ne razmisljas o takvim stvarima, ali nisi bas ni toliko mlad.
Ovde na forumu je bio neki primer nesrece na poslu (voznja kamiona koliko se secam) pa procesljaj i vidi kako neplanirano moze da krene sve po zlu.
Nek ti se ostvare planovi, pa se javi nakon par godina, da vidimo da li istu pesmu pevas