View Single Post
Staro 10.03.2009, 13:20
Amerikanac2009 Amerikanac2009 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.01.2009
US lokacija: Chicago IL
YU lokacija: Obrenovac, Srbija
Nepromenjeno

Pozdrav svima!!! Kao prvo hvala svima na iscrpnim odgovorima u vezi vojnog odseka. Mi smo juce uspesno prosli lekarski pregled u Smiljanicevoj ulici u Beogradu. Sve je uglavnom po scenariju kako su opisali prethodni kandidati. Na lekarski smo stigli u 9h. Bilo je jos 9 osoba. Mi smo jedini bili porodicno (mama, tata i beba). Na ulazu u neku vrstu stana - tako mi izgleda taordnacija sto verovatno i jeste, prdali smo pasose po jednu fotografiju, odmah platili po 110$ a za bebu je 60$. Ko nema $ primaju i dinare... Tada su u nekim formularima slicno onima koje smo slali u KCC popunili nase podatke zakacili fotke i u drugoj prostorijinam uzeli krv na analizu. Bebi nisu vadili krv. Nakon toga posto je njihov rentgen aparat pokvaren, poveli nas grupno, naravno peske do bolnice dr.Subotic - preko puta hrama Sv. Save (ima da se pesaci!)na stomatolosku kliniku i tu smo uradili rentgen pluca. To smo obavili svi zajedno za ukupno 40-ak minuta. Posle toga smo cekali do 12:30h da se vratimo ponovo u Smiljanicevu u ordinaciju. Nama su rekli da dodjemo 20-ak min. kasnije da necekamo jer smo sa bebom. Iako smo stigli oko 12:40h nas su primili preko reda a ostalima su rekli da mora tako jer smo sa bebom. Supruga i ja smo primili po dve vakcine u isto rame (verujte mi od vakcina sam imao strasnu frku ali nije bolelo!). Izmerili su nam pritisak kuckali nas onim cekicem sto se vidja kod cika psihijatra, pitali za droge, alkohol i pusenje... Suprugu su skidali do pola a ja sam morao skroz da se skidam (jedino carape nisam morao da skidam). Sto se tice bebe poneli smo karton primljenih vakcina i doktorka je te podatke unela u formulare koje nosimo u ambasadu. Bebi je izmerila pritisak i to preko stvari jer je beka spavala i izmerila joj puls. Najbolje je bilo merenje bebine duzne - odokativnom metodom je pogledala bebu i rekla dugacka je 80cm i tako upisalaPosle smo dobili zatvorene koverte i snimke pluca i krenuli kuci. Vrlo opusteno i fino iskustvo. Bili smo bezrazlozno uspaniceni. Da imali smo i kijavicu, ali to nije bilo bitno...
04.08.2008. - stiglo u KCC
10.02.2009. - stigla druga koverta
09.03.2009. - lekarski uspesno obavljen
16.03.2009. - zakazan intervju-viza odobrena
Reply With Quote