Tema: Dv-2022
View Single Post
Staro 18.11.2020, 09:13
Green Green je offline
Član

Datum prijave: 08.10.2020
US lokacija: Dallas
YU lokacija: Kumanovo, Severna Makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic Prikaz poruke
Jako je cudno sto je taj formular za neimigrantske vize a koriste ga za imigrantske vize. I134 je smesan gde se samo kaze da ce se pokriti troskovi tokom boravka u US, dok u i864 jasno pise dok neko ne postane drzavljanin ili 40 poreskih kvartala ne odradi imas obavezu da ga izdrzavas tj da si odgovoran.

Mada zelim svakom ko misli da od tih jadnih mrvica koje vlada daje kao "socijalu" da zivi do kraja zivota sa tim bonovima za hranu. Stvarno je smesno kad neko prica ko nije u Americi kao mora to da ne bi pao na socijalu da ne krades drzavu, a socijala u Americi ne postoji.

Jako je cudno sto I-134 se trazi samo u ambasadi SAD-a u Skoplju, a to se ne trazi u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu.
Kao da smo mi Makedonci okoreli kriminalci pa za nas vaze strozija i drugacija pravila.
Nije I-134 smesan, pronasao sam i procitao taj formular, i u I-134 postoje obaveze za onog koji potpise, manje su obaveze u I-134 u usporedbi sa I-864 ali ipak postoje obaveze.

Neki vas savet, ako me izvuku na lutriji, gde da se obratim a I-134? Dali ima organizacije Srba ili ostalih ljudi sa Balkana u SAD? Dali ima istaknuti Srbi u SAD koji bi pomogli za I-134?

Jer ja cu pitati u ambasadi SAD u Skoplju ali ne verujem da cu dobiti jasan i precizan odgovor, bojim se da ce mi reci iz ambasade nesto poput ovo: Znate u sustini i generalno za zelenu lutriju nije potreban sponzor i affidavit of support, tako je bilo u principu.
I onda na intervju sok, situacija u kojoj zahtevaju I-134 ali na intervju je onda kasno da se popravi nastali problem.
Reply With Quote