View Single Post
Staro 23.11.2020, 05:20
uran's Avatar
uran uran je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 21.04.2018
US lokacija: Northwest Pacific
YU lokacija: Tel Aviv, Israel
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kdragan77 Prikaz poruke
Dao bi mu i ovo svoj pistolj i rekao izvini molim te sto sam ti na putu , ja sam imigrant molim te nemoj me ubiti

Prve dvije godine sam radio kao asset protection u walmartu ( onaj sto hvata kradljivce ) na mene su dva puta potezali noz i jednom mi je lik pokazao pistolj da se udaljim ( krao neke vrijedne stvari) . Mogao bi knjigu napisati o tom poslu
. Hocu da kazem znam na sta su spremni i boli ih za mnom. Upoznao sam i tu drugu stranu Amerike na tom poslu , tu ruznu stranu ,drogerasku puno kriminala .
Najgore sto sam glavu rizikovao za 18$/h I oni su vrsili pritisak da imam minimum 7 uhvaćenih mjesecno a za svakih kako oni zovu "bad stop" dobijes otkaz ( mislis da je neko ukrao a zajebao si se) . Ne volim se ni prisjećali tih prvih godina u USA , i poslije tog posla navece idem raditi u UPS.

Ako bi se našao u situacija ja ili on borio bi se svim sredstvima.
Kupio sam ovu automatsku pušku posto znam da je odlična imao sam je u vojsci i pucao sam dosta i znam sve o njoj.
Uvijek sam bio protiv oružja ali poslije svih tih iskustava i takvih likova znam da trebaš imati zaštitu.
dobro, kad si na duznosti normalno je da imas adekvatno oruzje ako vec radis na takvom poslu. I u Srbiji i svugde cuvari, portiri i dr imaju oruzje i sluzbenu dozvolu.

Ali koja je logika nostiti oruzje kad si u civilu ?

Da li to znaci da npr ti nosis neko od tvojih oruzja i kad ides u obicnu nabavku. Ono, za svaki slucaj. Da se nadje, zlu ne trebalo puj puj...