View Single Post
Staro 10.03.2009, 17:30
Gringo Gringo je offline
Drug član

Datum prijave: 06.09.2008
Nepromenjeno

Ako cemo vec o tome da li vise vjerovati kovertama ili forumu (mada tema nije o tome, ali mozda ovo pitanje zasluzuje i vlastitu temu), ja glasam za forum!

Primjer 1: prije neki dan, iz ciste dokolice krenem da iz druge koverte citam spisak dokumenata koji se nose na intervju. Pa kaze: pasos, list ovaj, list onaj, uvjerenje ovo, uvjerenje ono.. a o diplomi, bilo kakvoj, ni rijeci!

Primjer 2: na papiru sa zaglavljem ambasade iz prve koverte pise da se o svakoj promjeni statusa obavjestava i KCC i ambasada. Kad sam se ozenio ja sam to i uradio: poslao sve sto je trebalo i na jednu i na drugu adresu, kako i pise. U medjuvremenu je stigla druga koverta u kojoj nema imena moje supruge (Dida, ovo je ono o cemu sam ti pisao ), a nema je ni u evidenciji u ambasadi. Ja objasnim sluzbenici ambasade s kojom sam razgovarao da sam papire poslao i u KCC i njima i da su oni tu negdje, a ona ce "To je trebalo poslati samo u KCC". OK, od viska glava ne boli.

Primjer 3: starosjedioci na forumu ce se sjetiti topika o formularu ds2001 (ili tako nesto). Sad je vec svim dobronamjernim gradjanima jasno da on nije potreban, ali kad u prvoj koverti kazu da jeste...

I tako, mozda toga ima jos ali ja sad moram da idem!
Prva koverta poslana u KCC: 9.6.2008.
Prva koverta stigla u KCC: 12.6.2008.
Druga koverta: 6.2.2009.
Intervju u Sarajevu zakazan za 27.3.2009.
Ljekarski pregled obavljen 9.3.2009.

Intervju obavljen i viza odobrena 26.3.2009.

U USA od 25.9.2009.
Reply With Quote