View Single Post
Staro 21.03.2021, 07:10
mveruovic mveruovic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 17.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milosx Prikaz poruke
Hajde procitaj ponovo sta sam napisala, ali ovog puta sa razumevanjem. Ja nigde ne pominjem da je ista obavezno, pisem kako jeste i kako funkcionise imigracioni sistem. Ako procitas ponovo videces da upravo i kazem da se pre svega odnosi na drzavljanstvo, ali i da se svaki ostanak vise od 180 dana moze kotirati kao risk of abandonment of green card, prvi citat se bas na to i odnosi, a svako je pismen da klikne na link koji sam postavila i procita sam. Valjda svako na ovom forumu zna vec da ne treba da ostaje vise od 6 meseci van Amerike. Dakle tema je continuos residence. Ja ne iznosim svoj stav, vec radim u toj sferi pa prosto iz iskustva govorim kako jeste i verovatno malo bolje poznajem tematiku od tebe. Btw, ja sam link o tome sto govorim postavila, dok ti iznosis tvrdnje po sopstvenom tumacenju.

Pitanje odrzavanja rezidentalnog statusa nije vezano za lutriju, i zaista ne kontam zasto spominjes advokate. Advokate ne koriste samo mutivode ili ilegalci, koriste i oni koji nemaju dovoljno kapaciteta i boje se da nesto ne pogrese, uostalom to nema nikakve veze sa temom. To sto ja radim za advokatsku kancelariju mi samo daje vise iskustva, pristupa informacijama i siru sliku imigracionog sistema.
Samo koristim svoje iskustvo da eventualno pomognem nekom informacijom koja u nekoj situaciji moze biti korisna.

Apsolutno je istina da vecina ovde moze sama da popuni aplikaciju i iscita zakon i pravila, ne treba biti nikakav ekspert za to. Isto tako postoji ne mali broj komplikacija koje mogu otezati sve zbog nepostovanja pravila. Ja verovatno znam mnogo vise scenarija tipa sta se sve moze desiti i koliko ne treba olako shvatati ceo taj proces, i koliko lako se moze ostati bez statusa.

Poenta cele price je da se treba dobro raspitati i procitati pravila, i upravo zbog toga apelujem da ne treba nista sto se ovde procita uzimati zdravo za gotovo, vec potraziti na zvanicnim izvorima.

Na kraju, ne mogu da ne primetim konstantnu drskost, aroganciju i pasivnu agresiju u tvom obracanju clanovima foruma. Ne bi bilo lose da malo promenis ton jer zaista nema potrebe za tim...
Lose primecujes stvari, ali mi je drago da pratis moj lik i delo na forumu. Mozda bolje da ti promenis stav.

Mislim na regularne imigrantske vize, ne polovne i "ostale komplikovane". Sigurno da ja ne poznajem tematiku, ali je jos sigurnije da to sto si radila "u imigraciji u drzavnoj sluzbi" ne znaci da si sveznajuca.
Reply With Quote