Citat:
Prvobitno poslao korisnik marko1995
|
Radim kao Senior Immigration Paralegal u advokatskoj kancelariji godinama, pretezno na slucajevima ljudi koji su u sistemu suda in Removal Proceedings.
Pripremam slucajeve za Imigracioni sud, takodje radim na slucajevima imigrantskih, neiimgrantskih, radnih viza i slicno. Uglavnom paralegal odradjuje posao, a advokat samo potpise. Poznajem zakon, propise, zahteve, ogranicenja u imigracionom sistemu, daleko od toga da znam sve, ali mogu pomoci oko nekih informacija i oko onoga sto znam.
Da se ogradim, ne delim ovde pravne savete, niti preporucujem ljudima advokate, naprotiv, vec sam iznela svoj stav vezan za aktuelne tuzbe i davanje para advokatima.
Tu sam ako nekom mogu da pomognem nekim informacijama i znanjem koje sam stekla radeci posao u toj sferi.
Za drzavnu sluzbu imigracije svakako ne treba imati neke posebne kvalifikacije niti skole, osim poznavanja oblasti i preporuka, a regitratore slazu oni koji su na nekom internship-u ili slicno.
Jasno je da se ne poznajemo da bi donosio zakljucke sta radim, ali ako ti bude trebalo nesto tu sam

Danijela