24.03.2021, 11:33
|
Drug član
|
|
Datum prijave: 20.03.2021
|
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dusmanic
Prvi posao sam dobio odmah po dobijanju SSN posle 20ak dana, posto sam ziveo u malom mestu, aplicirao sam svuda i cekao, zvali su me u jednom restoranu u kome sam aplicirao za maintance, zvali me da budem dishwasher, prva reakcija je bila kako cu ... Ali aj mora se... Posle u tom hotelu u okviru koga je restoran se ukazala prilika za housekeeping i predjem tamo posle par dana... Ali sam radio sve zivo i maintance i sta hod zatreba... Bio sam part time, a imao overtime ( preko 40h nedeljno)  . Taman kad sam poceo da pustam korenje razbukta se covid i zatvore i restoran i hotel, potom mi dodjose zena i dete , ja bez posla... Apliciraj svuda opet, nemam ni driver license.... Zove Fedex i odem tamo na unloading (part time) i uporedo sa tim trazim drugi posao i nadjem neki landscaping da radim i tako sam skoro 6 meseci radio 2 posla i do 15h dnevno, a minimum 12h... Par puta zaspao na semaforu na crvenom svetlu. Onda mi se otvori posao u drugom state, i preselimo se iz Maine za NJ i tu sad radim jedan posao, sasvim sam zadovoljan zaradjujem mnogo vise nego kad sam radio ova dva, inace radim kao automehanicar iako mi to nije struka, ali ucim svakog dana.... USA je cudo, ko zna dokle ces dogurati. Samo hrabro i vredno, ovde ne raste novac na drvetu, u pocetku mora da se zapne a posle polako dolazi sve na svoje. Eto, nadam se da cu mija prica malo ohrabriti nekoga, jer ja nisam u ovo sve usao sam nego i zena i beba, tako da se sve moze kad se hoce. A pomoci ce vam ljudi od kojih najmanje ocekujete, budite uvereni u to.
|
Ma nek si ti nama živi i zdrav legendo.Probio si led uglavnom
Biće bolje,kako si i rekao ko želi raditi on će i uspjeti i imam dosta naših tamo pa je lakše
|