View Single Post
Staro 24.03.2021, 14:37
neus neus je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.02.2019
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Crna Gora
Nepromenjeno

Ljudi, mislim da bilo ko dodje u neki od vecih gradova (NY, Chicago i sl) da ne moze da bude bez posla. Pod uslovom naravno da hoce da radi.

Kolega dusmanic je lijepo sve to opisao, dodao bih jos par stvari.
Racunajte da ce vam zivot koji pocinjete ovamo bukvalno biti zivot ispocetka. Zavisno od toga cime ste se bavili u svojoj zemlji, treba da planirate i svoj zivot ovamo.
Ono sto je kljucno: ne bjezite od posla, pa bilo kakvog, pogotovo u pocetku. Ja sam imao srecu da se bavim trazenim zanimanjem, pa sam ubo posao u struci prakticno mjesec dana od kad sam dobio green card. Medjutim, poslova, svakakvih vazda moze da se nadje a to sto ste legalno ovdje samo olaksava stvari. Pandemija je posebno udarila na sektor usluznih djelatnosti (kafane, restorani itd), ali zato su recimo na drugu stranu buknuli neki drugi poslovi. Evo npr u NY-u, moving raznosi vec punih godinu i po dana i ne pokazuje znake da ce da staje (niti ce vjv stati barem do kraja ove godine). Jbg, nije lako poturati kicmu, al vrijedan i dobar radnik tu moze da izvuce nerealno dobre pare. Oni koji govore engleski uvijek mogu da upadnu kao sales representative itd itd U principu samo treba doci otvorenog uma sa spremnoscu da se radi. Ova pandemija, pogotovo za NY, moze cak i da bude dobra startno, jer su generalne cijene smjestaja nenormalno pale a uslovi za dobijanje istog prakticno vise ne postoje.

Tako da, samo otvorenog uma i pozitivno pristupiti svemu ovome i ne brinite. Sreca prati hrabre
DS-260: 15. Nov 2019.
Poslata dokumenta: 15. Nov 2019.
Prebacio se na AOS: 25. Apr 2020.
Ostatak AOS procedure: http://www.zelenalutrija.com/forum/s...4&postcount=29
Reply With Quote