Citat:
Prvobitno poslao korisnik milosx
Ja mislim da to bas i nije dobar potez. Traze 1500$ da urade sta tacno? Da dodaju vase ime? Ja nisam u toku kako se to odvija, ali prvo treba da dodje do presude, da bi doslo do presude, tu moze biti zakazano vise parnica u medjuvremenu, i to se sve moze razvuci na par meseci.
Ukoliko i dodje do presude, ne vidim na osnovu cega ce plantif imati prednost u odnosu na manji broj od njega, mislim da ne mogu oni da preskoce vec uspostavljena pravila/ogranicenja presudom, niti deluje realno da ce neki sudija doneti takvu odluku.
Oni nisu resili ni pitanje 2020. a tesko i da ce resiti. Ima slucajeva iz 2017. mislim, kad je Tramp uveo muslim ban, cime je onemogucio dobitnike nekih zemalja da dodju, oni se jos vuku po sudovima, a imaju mozda i vise osnova za pozitivan ishod, pa jos nista...
Moj brat je izvucen sa brojem 37xxx, ja kao neko ko godinama radi kao Immigration Litigation Paralegal (dakle slucajeve vezane za sud pretezno) za imigracione advokate, nisam ni pomislila da on treba da se prikljuci tuzbi, ne zbog para nego zato sto zaista ne verujem da ce od toga nesto biti. Bice mi drago ako gresim.
Vrlo dobro poznajem sistem rada advokata, oni su jako "optimisticni" kad treba uzeti novac... Dodace vase ime tuzbi i to ce naplatiti $1500 bez da urade bilo kakav posao, igraju na kartu ocajnih ljudi, pa kod koga prodje proslo.
Ne mislim da advokati nisu uradili bas nista u ovom slucaju, oni su pokusali, ali je nerelano ocekivati da ce neka sudska odluka zaobici toliko pravila i potencijalno povuci niz drugih problema. Recimo, sta u tom slucaju sprecava one sa manjim brojevima da tuze zbog ugrozavanja njihovih pozicija... Ne znam... mislim da sve to deluje optimisticnije nego sto se moze ocekivati u praksi.
Ne bi bilo neocekivano da sudija donese neku odluku koja je status quo (to najcesce i rade), nesto u smislu evo ja sam doneo odluku, a vi sad vidite da li je to realno izvesti u praksi. To se cini mi se desilo i sa DV 2020. Ne znam da li je neko od onih koji su tuzili uspeo da dodje, osim onih kojima su vize ponovo izdate (to je sasvim logicno), i eventualno onih kojima je intervju vec bio zakazan...
Na kraju ko hoce da reskira, a ima taj novac, nek proba... Samo se ne treba toliko uzdati u tu tuzbu, to je sve.
Danijela
|
Vezano za DV2020 tuzbu, mislim da su vize ponovo izdate svima, bez razlike da li su ucestvovali (imenom i prezimenom) u tuzbi ili ne. Mislim da na kraju nisu dobili nesto vise time sto su platili da ucestvuju u tuzbi. Neki od njih su na forumu pa nek me isprave ako gresim.
Ca i da sve to uspe, prodje tuzba, neko dobije prioritet, sta ce biti sa zakazivanjem intervjua, sudija ne moze da naredi ambasadama da daju prioritet DV vizama, ako su u zaostatku sa izdavanjem viza. Sta ako preusmere ljude iz drugih zemalja na otvorene ambasade? Sve je neizvesno...
Cini mi se i da je neko pominjao na Immigration forumu da se tuzba DV2021 svakako odnosi na sve, ako nisam pogresno shvatila.