Tema: Dv - 2021
View Single Post
Staro 22.04.2021, 10:51
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Manrika Prikaz poruke
Zasto bi uopste vracali cutoff brojeve a nisu izdali ni 1 posto viza za Evropu niti ce dostici 50 posto do kraja godine?Na ovaj nacin je data sansa svima.Ja mislim da je malo ljudi sabmitovalo ds260 pa su na osnovu toga doneli ovakvu odluku.Takodje,Amerika je izbacila ruske diplomate na sta ce Rusija odgovoriti i izbaciti dosta americkih diplomata iz ambasada i nece imati ko da obradjuje kejsove u Rusiji a Rusija ima preko 5000 selectees.To je rekao Charles Kuck pre neki dan u lajvu.Mislim da ce nasa ambasada odraditi vecinu nas.
To su uradili u Africi 2018., pogledaj bulletin za avgust 2018. Ne bih rekao da je malo ljudi sabmitovalo DS260, već da KCC ozbiljno kasni sa obradom, posebno dokumenata (što može da se vidi i na forumu, a i u statistici) i ukoliko bi počeli ozbiljnije da rade, možda bi uvideli da nema dovoljno viza za sve i vratili cutoff broj. Inače to sa diplomatama i sl. u tim situacijama se proteruju diplomate vezane za vojsku, obaveštajnu agenciju i sl. tj. diplomate malog višeg ranga, ne proteruju se sigurno zaposleni u konzularnom odeljenju za vize, a i veći deo obrade se vrši u KCC-u.

A što se tiče naše ambasade to koliko će ljudi intervijuisati zavisi najmanje od ambasade, jer ukoliko je KCC ne "hrani" sa dovoljno kejsova to znači da će kapacitet ambasade biti neiskorišćen. Ambasada ništa ne može da uradi dok joj KCC ne pošalje obrađen kejs.
Reply With Quote