Ako su vam pasosi ostali u ambasadi to je dobar znak, mozete proveriti na sledecem linku koji vam je status predmeta
https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx, mi smo ove godine bili prvi lutrijski dobitnici na interview u ambasadi 1. Aprila, iako je razgovor sa konzulom protekao fantasticno u jako raspolozenoj i prijatnoj atmosferi, i konzul nam saopstio da su nam vize odobrene, da sacekamo par dana i pratimo DHL posiljku, nakon par sati dok smo doputovali iz Beograda u Kragujevac, dobili smo poziv iz ambasade, da je doslo do nekog propusta, koliko sam razumeo moje ime i prezime se poklapalo u sistemu sa nekim ratnim zlocincem iz Bosne, naknadno su me kontaktirali mailom da popunim obrazac DS-5535, koji otprilike odobrava bezbednosnu proveru od strane Americkih obavestajnih sluzbi. Tako da je nas predmet vracen iz Ambasade u USCIS u dalju Administrativnu proceduru. Tacno nakon 4 nedelje, juce smo dobili ponovo poziv iz ambasade de je sa nasom vizom sve u redu, i danas videh na gore pomenutom linku da je predmet u statusu "Issued" i da su nam vize odstampane, sada samo cekamo isporuku. Inace da pomenem da se status predmeta na gore navedenom linku od marta prosle godine vodi kao "Refused" za predmete koji su u Administrativnoj proceduri (pre navedenog datuma status je bio Administrative Processing), tako da ako jos neciji predmet ne daj boze ode u Administrativnu proceduru dobice status kao da je Aplikacija odbijena ali ako se pazljivije procita ispod pise da je predmet u Administrativnoj proceduri.