Citat:
Prvobitno poslao korisnik barakatsanja
Pozdrav Drugari
Evo nas konačno u San Dijegu
Stigli smo 6-og Jula . Beograd - Paris- Los Angeles i onda autom do San Dijega .
Imali smo samo Rapid corona test i sve je proslo ok .
Procedura na imigracionom trajala oko 15-ak min ali sve ok , samo su pitali koja je finalna adresa i tamo nas slikala i lupila pečate preko viza ( tj. Na samoj ivici vize i sledeće strane - datum ulaska i kao da je sve ok )
Čekamo da dodju GC .
Zvali smo za SSN , rekli su da čekamo 3 nedelje ukoliko ne stignu da onda zovemo i zakazemo sastanak .
Čak smo probali da idemo i u njihove kancelarije ali je ovde i dalje zaključano zbog Covida , ne rade kao pre .
Tako da smo u potrazi za kućom - townhouse koju je isto tako teško naći jer nemamo credit history. Ali , polako , videćemo još .
Ništa ne možete bez SSN i GC .
Uspela sam samo da otvorim račun u banci .
Phone number - nemoguće ( može prepaid ali mnogo potrosis na kredit )
Ukoliko ima još neko ko dolazi u San Dijego - neka se javi
Srećno svima 
|
Sanja dobrodosla u San Diego

Pokusacu da podelim par saveta:
Za telefon i broj, pokusaj da uzmes ATT prepaid ili Mint (mislim da ne treba ssn za to, samo broj kartice sa koje ce ti naplacivati svaki mesec). Takodje uvek gledaj deals, tipa ako vas 2 uzimate broj i plan, postoji sansa da imate veci monthly discount.
Ako hocete lakse da se krecete po San Diegu, najjeftiniji car rental vam je
https://dirtcheapcarrental.com/rates/ mislim da je ovo jeftinije cak nego u Srbiji (osiguranje je ukljuceno u cenu i mozete iznajmiti sa Evropskom vozackom).
Za smestaj, nazalost svi traze background check & kreditnu istoriju. Najbolje bi bilo da odete do nase crkve, tamo da pitate, posto dosta nasih ljudi poseduje nekretnine, mislim da cete moci da nadjete da vam neko rentira bez ikakvih provera, cisto dok credit history ne krene da se builduje...