pozdrav kolega, ja sam iz hrvatske i studiram pravo. radi se o integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom pravnom studiju koji traje 5 godina. namjeravam se prijaviti pa me zanima, s obzirom da sam 4. godina, pod dosadašnje obrazovanje stavljam 'some university courses'? ako sam dobro razumjela, to bi bilo to, ali evo, da provjerim.
e sad, s obzirom da se naš pravni sustav uvelike razlikuje od anglosaksonskog, jasno mi je da se tamo bez njihove diplome definitivno ne mogu baviti primjerice odvjetništvom ili sudstvom, ali s obzirom da to ni ne želim, zanima me priznaju li uopće išta s naše diplome (jer se na pravu ne polažu isključivo pozitivnopravni predmeti) ili je potpuno beskorisna i moram nešto završiti ispočetka? ako ovdje ima pravnika koji su otišli u ameriku ili to namjeravaju ili znaju nekoga tko je s diplomom pravnog fakulteta otišao u USA molila bih vas da napišete koje je dodatno školovanje potrebno da bi naša diploma tamo bila upotpunjena nekom njihovom pa omogućila posao koji ima bar neke veze s pravnom strukom. hvala svima
|