Kada sam odlučio nesto pisati forum nije radio. To je najveći razlog ne javljanja povodom ove topic.
Trenutno smo pred novom Peek Božićnom kupovinom euforijom koja će trajati oko 2 mjeseca. Znači UPS zaposljava na sve moguće pozicije

Sto se tice moga posla sve je standardno i za ovaj period godine i odmorim posto imamo helpera.
Na istoj sam ruti evo vec druga godina i sve u svemo moze se reci da se uslo u neku standarnu rutinu

.
Od sledece godine sam na Top pay tako da me i to raduje a u 2023 godini dobijam jos jecnu sedmicu godisnjeg ( idem na 4 sedmice) sto mi je posebno drago.
Zao mi je tih novih vozaca sto moraju prolaziti isti drill obuke na pocetku i žao mi sto dosta ljudi nije ostalo. Izgubili smo 12 novih vozaca u mom centru za 8 mjeseci. Žalosno je to sto prodju tih 30 dana i kvalifikuju se i samo trebaju da izdrže taj početnički drill koji traje od 6 mjeseci do godinu dana . Taj drill je da se dobija dosta posla i dosta kritike od strane managmenta , nesto kao taj military nacin. Za to vrijeme ti novi vozači trebaju da cute i rade dok im se ne skinu sa grbace i nadju nove zrtve.
Skoro cijelu ovu godinu se traze dobrovoljci za rad subotom ( 6 dana s sedmici ) zbog nedostatka novih vozaca ( oni rade utorak -subota). Za Dosta ljudi se odluče za neki extra kes posto ako si na top pay to je nekih 650$ ( radis oko 10,5h) za dan od 10h , ako radis svaku drugu subotu to ti je skoro 15k vise godisnje.
Mi smo prošli mjesec imali glasanje za izbor novom predsjednik Uniona tako i na to cekamo rezultate a od sledece godine vec se pripremamo za novi petogodisnji ugovor od 2023 do 2028 godine . Nadamo se dobrom i biricetnom ugovoru.
Svako ko ima želju i volju da zaradi neki dodatni kes za ovaj peek moze me slobodno kontaktirati. Mozete biti moj referral
Neko ko ima pitanja u vezi bilo kog posla sto se tice kompanije slobodno me kontaktirajte.
Svako dobro