View Single Post
Staro 04.03.2022, 21:50
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Slobodan mi je dan ( produzeni vikend ) vidite kako me managment voli ...
Meni je rekao lik kada sam poceo raditi sa kompanijom. Nadji tu liniju do koje su spremni ici ( da li da te kazne ili puste na miru) i lagano idi po toj zici kao akrobata . Njih je 5 ,6 a nas je 70 i oni su ljudska bica i oni ne mogu sve stici i sve pratiti . Doslo je moje da radim toplo, hladno i polako gledati kako nivelisem na toj "žici ".
Sada cu malo o loop i rutama
Kod nas u habu imamo tri tima po jedno 4 do 5 loop za svaki tim.
Moj tim je 1.grupa I mi imamo 4 loop
Sa nekih 15 standarnih ,regular ruta i ostalo su ubacene dodatne rute ili over flow ( prev. Ono sto je preko) .
Svaki supervizor ima svoju grupu i pomaže drugima kada su odsutni tako se desava da mora da nadzire 10-15 loop sa preko 30 regular ruta.
Moj loop je 7000 loop i imamo 5 regular rute 7a , 7b,7c ,7d ,7e i overflow pretezno rezidential area sto mi ne mozemo stici zbog previse biznis volume.
Najbolje je ujutro doci pa na komp malo pogledati loop kako izgleda da imaš bolju veliku sliku ko je zeznut ili ce biti . Managment voli da se igra pa stalno cackaju po loop zbog kako oni kažu manjeg volume, a pravi razlog je productivity i njihov bolji rezultat zbog njihovih bonusa .
Svaki loop ima teem leader koji zna sve o loop i koji moze svaki dan da screech route ( vozi rutu koliko je planirano i cak i brze) ako hoce i zna sve o biznisima na ruti,kodovima apartmana itd. On zna loop bolje od Managment I njihovih softvera. Leader je taj koji odredjuje tempo i kako ce se raditi i svi gledamo u njega, mi svi cesljamo po statistici od predhodnog dana i gledamo sta je danas na planu jer po tome znamo kako je vozimo.
Meni se sve to tako cini fascinantno da se sve zna a da se nista ne kaze. Posto svi su veoma dobro informisani i znamo sta se desava.
Za managment je bitan broj stopova ( dostava) a nama volume ( broj paketa) . Oni ako pokusavaju da ubijede da smo laksi danas ( po stopovima) a nece da diskutuju o volume ( iako naplacuju po tezini paketa i velicini pkg) .
Svako jutru pogledam racunar I saberem broj stopova na loop I koji je volume , pogledam kako su braca vozila po rutama juce i koliko su preko planiranog. Na ovaj nacin znam kako da vozim taj dan
Sva ostala prazna prica je samo farsa da nas dovedu u zabludu.
Mi gledamo da imamo bar 2,3 vozaca da nam preuzmu residential volume po mogucnosti apartmane i dan fino prolazi .
Managment ima tri dana unaprijed koji volume koji dolazi u hub i onda krenu planirati koju ce strategiju raditi. Zato njihovi bonusi zavise od stopova i volume i oni imaju bonuse na 3. mjesecnom nivou i naravno veliki bonus na kraju godine .
Na ova tri tima imamo dve osobe koje rade dispatch ali sve po naredbama supervizora a strategiji centar managera. District manager odlučuje koji broj vozaca ide vani za svaki centar tri dana unaprijed ( kazu da on ima volume i 5 dana unaprijed)
Gledajuci sa strane od strane laika ali i od nekih vozaca mi samo dostavljamo kutije i to je to . Ovo sam sve naucio sam vec prve godine ali sam pricao sa nekim vozacima koji su 10+ godina sa kompanijom da potvrdim neke stvari. Ostali su ljudi paf kada sam poceo pricati I objasnjavati
Do tog razgovora sa tim vozacima bio sam tako reci nevidljiv "zdravo za zdravo" sa vozacima ali od tada sam dobio njihov respect .
Naravno ima i vozaca koji imaju privilegije kod managment ali to loop I statistika sve pokaze. Imamo vozace koji idu sa 120 stopova ( volume top 250 pkg) I rade 10h I sluze za back up ako neko zaskripi.
Mi na loop prepoznamo cinkarosa i lako to rjesavamo ( on stalno pomaze) I taj nikada nece biti leader ( to se procuje). Managment ga pokusava zastititi ali to nije moguce jer su sebi ipak vazniji i na kraju njihov dogovor pada u vodu .
Nastavit ce se ....
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote