Desavanja
Ja sam vam ranoranilac uvijek bio. Tako da mozete ocekivati postove oko rucka po balkanskom vremenu ... 🤣🤣🤣🤣 tamo ima vremena na pretek tako citajte o drugim zivotima u kapitalistickim zemljama... uvijek sam se tako tijesio tamo,odem na pice, kafu nije bilo dana I uzivam I kuliram 🤣🤣🤣.... no offense
Bio na redovnom pregledu prije operacije tako da je sve spremno da se ide pod noz u sledecu sedmicu ....
Pokrenuo sam joj jednu temu na forumu oko biznisa koji pokrecem tako da sam donio odluku da se polako izvlacim iz UPS, to ce ici postepeno zavisno kako taj posao krene ... I to je proces koji ce trajati 5 do 8 godina ...
Taj biznis ce biti moja jedna od mojih izlaznih strategija za penziju... a druge dvije su sa redovnim poslovima I otplatom kuce I investicijama 😎😎😎
Sta ce biti sa UPS I ovim strajkom u augustu ,vidjet cemo ... ovaj lik predsednik uniona samo naginje na stranu strajka i bolje uslove ,plate za radnike...
Prica se da plata ide na 45$ / h minimum i nema vise 6 punch ( radnih 6 dana) ... sa 45$ / h mi smo na 95k godisnje plate za 40h sedmicnih sati + benefits ....
Nikada se nije radio 40h nikad ispod 45 do 50h sedmicno tako da nas to gura na 110k godisnje za rad od 9 do 7 pm 5 dana u sedmici ... Inflacija je do krova tako sa to nisu neke pare to je nekih 7k dolara neto mjesrcno ...
To je minimum ispod koga nece ici kao hazard pay za cijeli rad u pandemiji ( tasa su zaradili preko 20 bilion) ... Plata se ovijek povecava za nekih 2% do 3% godisnje + troskovi zivota , tako sa ce nas to gurnuti na 55$/h do kraja tog petogodisnjeg novog ugovora ili na 115k godisnju platu za 40 sati sedmicnog rada u 2028 godini ...
Ups nece tako lako dati lovu ali opcija je strajk to im taj lik otvoreno kaze , po meni union je zadnja linija odbrane protiv tih pohlepnih korporacija ... Mi smo najaci i najveci union u cijeloj Americi a mozda I na svijetu tako sa mi moramo dati primjer kako treba I kako se boriti....
Nastavice se .....
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
|