Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sloba_Kg
Ne mislim ja da je sjajno u usa ali nije da ne moze da se nadje posao. O tome sam vec jednom pisao, zavisi samo kakvi su pogledi na svet svakog od nas. Ima neko ko nikad ne bi radio neki posao i ovde i tamo...
|
Ja se sa ovim ne bih slozio, ali ajde...vec sam hiljadu puta izrazio svoje misljenje. Generalno, u proseku se posao trazi 2-4 meseca ako si srecan. E sada, ima nekog ko ce ga mozda naci sutradan, a neko nakon godinu dana. Moja zena je htela da radi i kao spremacica itd....nikada se nije "gadila" poslova i trazila je sve i svast...i mrka kapa. Moj savet je da se ljudi batale poslova "baba sera" i da traze ono sto stvarno misle da ce da rade. Trebace isto vremena da nadjes posao koji znas i koji si radio, nego "baba sera" bez iskustva. jer...stavi se u poziciju onog ko zaposljava....trazi se radnik za "baba seru"....javi ti se 100 ljudi, od toga neko ko je to radio 10 godina...pre ces njega primiti. E sada, pre 6 meseci bi se javilo 2-3, i onda bi imao sanse....sada je sve drugacije....veruj mi, ako nisi bio u zadnjih 4 meseca u USA, nemoj se oslanjati na ranije iskustvo u trazenju poslova, jer je sada 20x teze...
Sto se sam krize tice, imali su oni i mnogo gore krize, pa su se izvukli.... Gadno je bilo i 1983 (cak kazu i gore nego sada), pa onda 1991, pa 2001 za programere kada je pukao dot com itd.