Citat:
Prvobitno poslao korisnik Olivera
Mene interesuje dali odavde mogu (i na koji nacin) da najmim neku od ovih agenicija, kako bi imala neke podude kad stignem tamo?
Cisto probe radi poslala sam par e-mail-ova na neke oglase sa attach-iranim CV i recommendations u kojima sam pisala da sam GC winner i da dolazim sredinom Februara, ali ni od jednog odgovora nisam dobila.
Moze li i neko opisati ceo postupak (step by step) od kad vidis oglas do intervjua da opise? Ovde kod nas posto je nezaposlenost velika, mora se poslati mail sa par slatkih uvodnih reci (nesto kao veoma sam zinteresiran povodom ojavljivanja oglasa za xx radno mesto i bila bi mi velika cast pridruziti se Vasem timu...), pa spisak svih dokumenata koje saljes, kao Cover letter (opet se tu ulizujes ali na siroko, plus velicas sebe i svoje predhodno iskustvo), CV i reccomendations. Znaci sve zajedno kako bi te uzeli u obzir zbog velike konkurencije, iako po meni prvi korak trebao bi da bude Mail sa CV, pa ako te odaberu cover letter i na kraju (upon request) Reccommendations. Ili mozda gresim?
Ajde mooooolim vas ko ima iskustva neka opise postupak na Americom i according US practice? 
|
To da si ti GC winner to njih nista zivo ne intersira... bitno im je da mozes legalno da radis u US i to je to... ostalo shta kako im je nebitno totalis... niti oni jadni znaju za GC lutriju. Nadjes oglas za posao koji ti se dopada i sastavis REZIME znaci ne CV postoji jako velika razlika.. prelistaj na netu ... koje su tacne raslike... ne smes da navodis u rezimeu ni koja si nacionlnost ni koja si starosna dob ni svoj pol... shto se toga tice... ovde su svi protiv "diskriminacije". Reccomendations meni do sada ama bas niko zivi nije trazio ali bas niko a radila sam za jednu americku i jednu kanadsku firmu Cover Letter ti je ukratko kako si ih nasao , koje su tvoje karakteristike i zasto bi ti bio bash covek za tu poziciju. Nemoj na kraju da navodis Recommendations available upon request zato shto nije lepo i ispada da nesto krijes kao vec jednostavno ili ih stavi direkt u rezime ili ih nemoj stavljat nikako. Dobra je praksa da posle obavljenog intervju-a posaljes i tank you note da se zahvalis na ukazanoj prilici za intervju i to je to. Ostalo ti je samo da malko vishe obratish paznju na onih cuvenih 10 pitanja na intervju... jer kada te pita tell me about your self nece da slusa da si ti dobar drugar i da volis da se druzis sa ljudima i kako si ti mukotrpno stigao u ameriku vec hoce da cuje shta su tvoji uspesi u tom poslu. E sada dalje da pricam su nekih 5 meseci rada ... ocigledno neuspesnog... ali neki ljudi to naplacujuju grdno da bi ti savetovali kako da napisesh i shta da kazes. Meni nije niko nista posavetovao... vec sam sve sama po netu trazila i ganjala i citala i listala.