Srbija je sa mobilnim telefonima,bankarskim sistemom daleko ispred Amerike.
Samo jedno poredjenje ne mogu da shvatim da mobilni telefon ne moze da radi u centru Chicaga ( bar ovaj T- mobile) sto ja imam.
uzeo sam mob da mogu da se cujem sa suprugom i na kraju sada ne mozemo da se cujemo jer nema signala u Sears -tower zgradi najvisoj zgradi u Chicagu.
poruke kada primas skidaju ti pare, kada zoves skidaju i tebi i onom kojeg zoves, cista pljacka.
Bankarski sistem i internet bankarstvo, ocajno, ja sam u Srbiji koristio internet bankarstvoi placao sa kartica kao i ovde to je ok.
Ali ja u Chase banci ne mogu da dobijem izvestaj na mob telefon o stanju mog racuna i sredstvima.
U Srbiji onog momenta kada sam platio nesto u radnji karticom sledeceg trenutka sam dobijao SMS na kojem mi je pisalo gde sam potrosio novac koliko, kada i koliko mi je raspolozivo na racunu , to ovde ne mogu da dobijem.
Ta usluga je naplacivana nesto simbolicno u Srbiji.
Jos nesto kada je uplata sedala na moj racun u Srbiji ja sam dobijao izvestaj na mobilni telefon o prispecu uplate.
O tim stvarima ovde mozete samo da sanjate.
Da mi je znati ko jos u savremenom svetu koristi cekove pa to je davna proslost i u Srbiji a ovde jos uvek imate nekih stvari koje ne mozete da platite bez ceka.
Mislim da treba da se neke stvari i iluzije razbiju o Americi.
|