View Single Post
Staro 21.03.2009, 06:16
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

[QUOTE=stizeljeto;8774]Zana kojeg providera koristis i dali je to family plan za 49 dolara? Moj muz za sada jedini ima prepaid jer nam je skupo obvezati se na nesto skuplje. Medutim opet mjesecno potrosi oko 40 dolara a jako rijetko koristi telefon. naplacuju mu se sve dolazne poruke, pozivi iako je neko drugi zvao (primjerice radi imao je poziv koji je trajao 15 minuta i na kraju je platio 4 dolara iako on nije zvao), naplacuje se svaka primljena poruka takoder. Za svaki dolazni poziv i odlazni, bez otvaranja linije placa oko 25 centi. Voljeli bi se prebacit na neki post paid ali stvarno nema neki povoljni izbor. Svi nude hrpetinu besplatnih minuta ili poruka (ovdje ljudi nenormalno pisu poruke, a pogotovo se to vidi u svakom drugom vozecem autu usred ceste - strasno), ali mi niti pisemo poruke, niti zovemo vise od mozda deset poziva mjesecno. Na AT&T smo sada. Obicno sve pozive obavljamo skypeom za Evropu, a unutar Amerike znaci vrlo malo. Doma nemamo fiksni telefon, a vidim i sve vise ljudi ih iskljucuje radi smanjenja mjesecnih troskova. Sto bi nam preporucila?[/QUOTE]

Ja imam najobicniji porodicni plan sa AT&T koji je cini mi se basic od 550 minuta or so... to je meni stari deal za $39.99 za prvu liniju u porodicnom planu, i $9.99 za drugu liniju. Mislim da je sada taj isti deal [URL="http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phone-plan-details/?q_sku=sku1250066&q_planCategory=cat1370013"]$59.99[/URL]...Mozes da pogledas na njihovom sajtu. Anyway, ja ne koristim mnogo telefon, tako da standardno roll oko 3,500 minuta. Jedan iPhone placam po starom planu dodatnih $9.99 a drugi po novom $19.99. Uglavnom, zajedno sa taksama placam, oko $90 mesecno, dolar gore dole zbog international calls and messages. Ja sam prvo imala prepaid, zvala ih jedan dan da ih pitam nesto za racun i oni mi ponudili da predjem na post paid, sto sam tada i uradila. Jeste da je bilo davno, ali mislim da bi isto i sada uradili ako nekoliko meseci koristite prepaid. Znaci, bez iPhones, sa standardnim telefonima koji dolaze za dzabe sa njihovim family planom mislim da racun mesecno za dva telefona (zavisno od taksi u vasoj state) ne bi trebalo da izadje vise od $65. Koliko nesto sad gledam Tmobile i Verizon, izgleda da AT&T ima najbolje planove. Samo cini mi se Nextel ima istu cenu....

E sada, iako nisam preterani korisnik telefona ja imam fiksni iz nekoliko razloga. Kao prvo, fiksni ima prioritet kad zoves 911 (za sada), posle toga mobilni a na skype imas upozorenje kad je u pitanju 911. Nekada administrativni pozivi mogu da traju i vise od sat vremena pa ako ti se zaredja nekoliko takvih u toku meseca, rate na mobilnom izvan plana je $0.45 po minutu. Eto, zato ja za sada imam fiksni. I nije neki trosak, neki flat rate sa nekoliko ekstra features i long distance, izadje oko $30. Ne vidim da bih nesto drasticno smanjila svoje troskove ako ga otkazem... nekako sam navikla.

Idi na sajtove vecih providera pa vidi sta nude...sigurno ce se naci nesto povoljnije od onoga sto imate...