Sve zavisi koliko covek ima novca. Ja stvarno ne savetujem kupovinu skupih stvari u pocetku. Tj....osim najosnovnijih stvari ne savetujem da se bilo sta kupuje dok se ne nadje posao. A posle onda od plate kupovati.
Madrac mora se kupiti nov...kakav...pa to zavisi od novca kojeg imate, moze biti od 200 do 4000$. Meni su poklonili box spring i postolje, da li cu kasnije mozda kupovati nesto drugo...videcu, nebitno mi je to trenutno. Sto se ostalog namestaja tice, ima tih garaznih rasprodaja, stvarno se super stvari mogu naci povoljno. Mi smo kupili koznu garnituru (trosed, dvosed, fotelja, otoman, dva stocica i kafe stocic) za vise nego upola cene...mator je svega godinu dana i jos je 9 god pod garancijom. Pre toga smo bili na "govancetu" dok se skoro raspalo nije. Meni je to sluzilo za 70$ par meseci, dok nisam od plate skupio za nesto bolje. Slazem se da kada se nesto novo kupuje, ne treba ustedeti 100$ i kupiti glupost. Treba bolje sacekati malo.
Sto se IKEA tice, to je najgori kvalitet namestaja koji sam ja u zivotu video. Generalno, u IKEA treba kupiti razne stvari za po kuci, ali futoni i stolice su im npr. ekstra skupe, a kvalitet 0. Treba dobro pregledati, nije sve u IKEA povoljno....ali jeste 99% stvari loseg kvaliteta.
|