Ne slazem se da je u Ikei 99% stvari loseg kvaliteta. Ikea ima namjestaj raznih profila, cijene i namjene. Ono sto sam ja htjela kupiti iz Ikee su chest of drawers, znaci komodice napravljene od iverice, prekrasno izgledaju i sluze svojoj svrsi. Isto tako su mi se svidali njihovi jefitniji stolovi i stolice, setovi za 100, 200 dolara. To je od drveta, ne iverice. To su setovi za cetvero ili ako se skupis za sestero, ali ako neko zeli stol koji se razvlaci za vise ljudi, e to je malo skuplje. Sto se tice iverice od koje je napravljen povoljniji namjesta u Ikei nismo divljaci, necemo skakati po tome pa da se skrsi nakon pola godine. Iverica se naravno ne moze usporediti sa drvetom, ali ako je dovoljno cvrsto i lijepo izgleda, briga me sto nije najbolje kvalitete i sto niej drvo, glavno da izdrzi svakodnevnu upotrebu. Ikea ima puno modernog i funkcionalnog namjestaja i treba samo dobro pregledati i znati sto se kupuje. Iste stvari od iverice se mogu naci i u Walmartu i drugim velikim prodavnicama i zna se da su to pristupacnije, jeftinije stvari, ali da i kvalitet nije u nekim slucajevima najbolji.
Ja sam bila ekstra zadovoljna svim stvarima iz Ikee za kucanstvo, znaci manje stvari poput kuhinjskih, posteljinom, dekorativnim stvarima, tepisicima i slicnim. Toga sam imala pun stan u makedoniji, sve preslatko, moderno i povoljno. Sluzilo me stvarno i da imam Ikeu ovdje opet bi si pola stana opremila njihovim stvarima. Naprosto poludim od srece kad sam u toj trgovini, neznam sta bi si prvo uzela.
Cesto se moze naci vrlo povoljnih stolova i stolica za kuhinju na Craigslist. To se moze naci za oko 100,200 dolara. Vjerujte to je jeftino ovdje. Noviji setovi su oko 400, i to je ''dobra'' cijena za trgovine. Zato treba istraziti od najjeftinijih do najskupljih trgovina cisto da se vidi kako se krecu cijene, a onda se prema mogucnostima odluciti za najbolju opciju.
Evo jos jednog primjera kako je Ikea bolno daleko i zato sam morala triputa vise potrositi za djecju posteljinu. Tamo se posteljina moze naci za 12 dolara, a ja preko Ebaya niti preko najjeftinijih trgovina nisam mogla naci nista ispod 40 dolara. Neko je prodavao ikeinu posteljinu preko ebaya ali je napumpao cijenu i stavio skup shipping, tako da sam bila strasno ljuta sto se posteljina u Ikei ne moze naruciti online i morala sam kupiti skupu posteljinu na Ebaya, jos uvijek jeftiniju nego u trgovinama.
Intervju zakazan na 30.10.2008 Viza odobrena 
U Americi od 3.12.2008.
|