[QUOTE=dreamerns;9155]Bas sada gledam porodicne planove na at&t. Ako uzmes iPhone, onda moras placati i data plan, koji je jos 30$...generalno, 60$+30$+jos nesto poruka...tesko to bude ispod 100$ mesecno. Hmm...ovo je bogme bas skupo...
A ako oba clana hoce iPhone, onda ne moze da se uzme porodicni plan, nego svako odvojeno po nekih 60-70$.
Ja sam dao za prepaid 100$ kada sam stigao i trajalo mi je 4 meseca. Pri tom sam sa at&t imao foru da platim dolar i pricam taj dan koliko hocu. Ako u toku dana ne koristim telefon ne ode mi nista, ako koristim ode mi 1$ i pricam koliko hocu.
Generalno, ispada da je prepaid ipak najpovoljnija sema...ako pricas u okviru mreze.
Jedino sto bih presao je da imam iPhone, ali moram priznati da se ovi postpaid planovi uopste ne isplate...bar ne meni.[/QUOTE]
Pocinjem da verujem da postoji duboko nerazumevanje kako funkcionise sve ovo....
Prvo da te odmah ispravim - naravno da moze porodicni plan sa dva iphone pa da objasnimo kako to ide. Prvo, order za prvi iPhone i obican drugi telefon evo ovde [ATTACH]231[/ATTACH]. Ne moze za pocetak vise od jednog iPhone (activation fee svi placaju). Kad si pod ugovorom i dobijes besplatan telefon, pre nego sto ga upgrade mora da prodje neko vreme da bi se njima vratio novac za to - koliki je to period proveris sa njima. Mozda bi pristali i posle par meseci uz uslov da im vratis prvi telefon (nemam pojma iskreno, ja sam bila odobrena u to vreme za upgrade). Onda, sacekas period za upgrade, odes u radnju i kupis drugi iPhone ili ga narucis online. U medija plan ti je ukljuceno 200 poruka, znaci ne kupujes ih posebno.
Evo mog racuna:
prva linija base charge 39.99, iPhone 20, International 2.75, Other 1.92, Taxes 8.66 - Total 73.32
druga linija base charge 9.99, iPhone 20, Other 0.77, Taxes 3.52 - Total 34.28
Total za ovaj mesec 107.60
Sad, za dva iPhones oko $50 mesecno - ja ne mislim da je to "skupo". iPhone je luksuz, ali apsolutno mozes bez njega....ja imam stari model, vec sam ispunila uslov za nov upgrade... ali 3G mi ne treba jer imam i ovako brz net, mogu da se lociram i dobijem mapu i sa ovim modelom, GPS (moja Lola) imam a i iPhone ne moze da mi prica direkcije, daje izvestaj o guzvi, vremenu i cenama naokolo kao Lola i sve to dok vozim.... Da li cu uzeti novi model? Verovatno do pocetka leta jer sam svoj vec obecala bratanici... a Zoki svoj iPhone bratu.... ali da nije toga, ne verujem.
E sad, i ovo moram da te ispravim - apsolutno ne postoji prepaid opcija za besplatne razgovore sa $1 na dan ili bez. Ako platis dolar, minut te kosta 0.10 i imas besplatne mobil to mobil (sa suprugom ili sa mnom i bilo kim drugim ko je na istoj mrezi). Ako neces da platis dolar na dan, onda placas 0.25 po minutu i nemas besplatne mobil to mobil. To ti je sve [URL="http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phone-plans/pyg-cell-phone-plans.jsp"]ovde[/URL] samo idi na view details. Mozes i da imas mesecnu pretplatu, to ti je [URL="http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phone-plans/pyp-cell-phone-plans.jsp"]ovde[/URL].
Svako ima drugaciju racunicu, moja matematika kaze da se post paid daleko vise isplati. Ako se ustezes da koristis telefon - onda bi i tvoja racunica trebalo da bude ista.
Na kraju savet - pre donosenja odluke pazljivo i lepo ispitajte sve opcije i citajte pazljivo fine print. Nemojte brzopleto donositi zakljucke.
Bolje od ovog plana sa ATT da prodjes ne verujem da mozes... ako postoji nesto bolje, ako iko sazna - neka postuje linkove.
|