View Single Post
  #9  
Staro 09.12.2010, 23:21
krajce2 krajce2 je offline
Član
 
Datum prijave: 10.11.2009
Poruke: 13
Nepromenjeno

Jas i mojot soprug bevme na intervju minatata godina vo dekemvri.
I 134 e potreben, jas i soprugot imavme 2 fotokopii od istiot (od razlicni rodnini) i dvata dokumenti ne gi zedoa vo predvid bidejki bile fotokopii i bidejki sumata ne bila adekvatna....znaci toj sto garantira za vas treba da ima dovolno pari za da ve izdrzuva vas i plus za familijata (taka ni objasnaa vo ambasada)...a za ova imalo podatok na nivnata stranica. Covekot koj ni gi proveruvase dokumentite ni kaza deka mozebi ke ne vratat nazad i deka ke ni prezakazat drugo intervju dodeka ne go obezbedime toj dokument, no situacijata bese poinakva koga otidovme kaj konzulot na razgovorot, konzulot ni objasna deka treba da go imame toj dokument no kaza deka ke razgovara so drugite, se povlece na 5 minuti i posle ni kaza deka i bez toj dokument ke ni ja dadat vizata.
No sakam da napomenam deka imavme potvrda deka imame pari na banka, imavme od rabota preporaki, soprugot imase certifikati od rabota, potvrdi od rabota deka sme vraboteni i kolkavi ni se primanjata i imavme pecaten mail od rodninite deka sme dobredojdeni kaj niv. Znam deka pokraj I 134 go imavme i F1040, jas se javiv vo ambasada i od tamu mi potvrdija deka ke mora da gi nosime i tie dokumenti so nas.
Reply With Quote