![]() |
|
|
Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Kao prvo, zelim dobar dan svima!
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ja mislim da ti J1 pre moze da smeta sto se ovoga tice a ne da li si odbijen ili ne. |
|
|||
|
|||
![]()
Ovde imas dosta o tome: http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=736
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Hvala i vuxanne i wolf! Kolko sam ja pohvatao ove informacije ja mogu da odem na j1 i da mi ne prave problem posle ako je j1-2 years does not apply! Tj ja idem na studentsku radnu vizu, moji ortaci su bili prosle godine i sad idu ponovo da rade tako da ne bi trebalo da bude problema....u prevodu, ja mogu da odem u USA da odradim dok mi u srbiji ne stigne posta ili mail sa zakazanim intervjuom, uhvatim avion dodjem u srbiju, odradim preglede odem u ambasadu, dobijem gc i ponovo USA ako bog da
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fora Work & Study jeste razmena u neku ruku, dovedes strane studente da dodju ovde da rade da nauce malo o zemlji, kulturi itd. Mozes vise puta da dobijas J1 vize. Ali ipak proveri za preduslove vezano za neke druge vize. Mislim da ce ti oni u ambasadi znati najbolje da odgovore. I moja sestra je bila 2 x ovde preko Work and Study, znam o cemu se radi. Ali moras da si student da dobijes da dodjes, ima tu dosta uslova. Secam se kad sma bila u Americkoj ambasadi kako su odbili neke jer su bili preblizu zavrsavanja ili dugo neaktivni studenti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Info od decka koji drzi Work & Travel agenciju kod nas:
"Zavisi na kakvom je neko j1 bio jer nisu svi isti. Ukoliko je samo work and travel (4 meseca preko leta) i nije produzavan onda ne treba. Ukoliko j1 internship preko 9 meseci onda trepa i to 2 godine. U principu ta instanca je navedena na samoj vizi ili ds2019 formularu i pise subject (not subject) to 2 year rule." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Ne treba ni za one koji ostaju preko 9 mjeseci. Ja sam bio 12 i nije mi se primjenjivalo 2 year rule. To je za one koji podju na Traineeship od 18 mjeseci. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |